HomeSense categoriaLa CUP diu que les obres de la plaça de la Catedral...

La CUP diu que les obres de la plaça de la Catedral “ja ens costen quasi 600.000 euros més”

TORTOSA // Després que l’equip de govern de Tortosa (Junts i PSC) haja aprovat la licitació del projecte bàsic per a acabar les obres de la catedral, que es podrien adjudicar a finals de juliol com ha avançat este divendres l’edició en paper del Setmanari L’EBRE, la CUP Tortosa ha denunciat que si al cost previst de licitació, d’1.797.257€, se sumen els 661.500€ que ja s’ha pagat a l’empresa Arnó e Hijos, que al març va renunciar a continuar amb les obres, el projecte acabarà costant d’entrada “quasi 600.000 euros més del previst inicialment, que era de gairebé 1,9 milions”. En tot cas, però, a l’hora de fer els números, els anticapitalistes fan servir el preu de licitació de l’obra pendent (els 1,79 milions) i el valor de la primera estimació del projecte en lloc de comparar-ho amb el preu de la primera licitació (2,15 milions), que es va reduir fins als 1,89 milions amb l’adjudicació. El regidor d’Urbanisme, Enric Roig, es referia en l’esmentada informació del Setmanari als imports de les licitacions per a concloure que el sobrecost estimat serà de poc més de 300.000 euros i que es podria rebaixar en funció de l’import d’adjudicació dels treballs pendents.

La CUP, però, ha carregat contra l’equip de govern en diferents sentits, en considerar que “resulta curiós que ara aprove una xifra que supera en quasi 200.000€ l’oferta per preus contradictoris que va fer a Arnó e Hijos, al mes de març, i que esta va desestimar. I ens preguntem què ha canviat del març al juny, per augmentar en 200.000€ el cost”. “En total, de la previsió inicial valorada en quasi 1,9 milions d’€, passarem a pagar, de moment, quasi 600.000€ més, i també s’ha aprovat una nova redacció del projecte que seran 7.000€ més. Estem parlant de quasi un 33% més”, afirma el comunicat cupaire.

CUP Tortosa es pregunta què passa amb les obres a la ciutat, que “sempre surten més cares de la previsió inicial i que tenen problemes per acabar-se”. CUP Tortosa va demanar al començament de la pandèmia retardar les obres a principis del 2021 per no perdre la subvenció dels fons Feder Catalunya però alhora retardar els pagaments de l’obra. “Així es podria disposar de més recursos per fer polítiques socials i d’ocupació, si fos necessari. De la mateixa manera que vam demanar ajornar inversions a la via pública per més endavant. Però com a bon govern de dretes, amb la complicitat del PSC, Tortosa dedicarà al 2020 i al 2021 més diners a amortitzar crèdits i fer obres que a polítiques socials i de protecció dels llocs de treball. Com li vam reiterar al darrer ple, tampoc calia fer ara, al mes de juny, una amortització d’1,3 milions d’€. Uns diners, que l’Estat podria permetre, en un futur proper, autoritzar per fer polítiques socials i d’ocupació. I que si no fos així, en tot cas l’amortització es podria fer al desembre i no ara.”, insistix la CUP.

El comunicat també continua reclamant transparència a l’equip de govern en relació a les obres de la plaça de la Catedral: “Esta setmana hem rebut les actes de les juntes de govern extraordinàries i urgents 29, 30, 31 i 32 sense estar aprovades en una junta ordinària. De la mateixa manera que les havíem rebut durant els 5 anys que portem a l’ajuntament de Tortosa. Una nova prova de com l’alcaldessa va mentir a tots els portaveus de l’oposició indicant que les actes de les juntes extraordinàries no es podien enviar fins estar aprovades en una junta ordinària. A CUP Tortosa ens preocupa, que si en una qüestió com esta, de limitada rellevància, l’alcaldessa és capaç de mentir, quantes mentides més ens diu… Volem recordar que el fet de no enviar-les tenia com a objectiu, amagar que l’empresa Arnó e Hijos havia comunicat que renunciava a acabar les obres de la catedral. Des de la CUP Tortosa demanem a l’alcaldessa que canvie d’actitud, perquè no és digne d’una alcaldessa utilitzar mentides. I li recordem que estem esperant la resposta a les instàncies presentades que demanen un informe del secretari municipal que avale la seua resposta sobre l’enviament de les actes de govern. Informes que encara estem esperant i que no pararem de demanar”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 4 =

Últimes notícies