HomePolíticaLa CUP i Movem demanen, via moció, una nova escola bressol pública...

La CUP i Movem demanen, via moció, una nova escola bressol pública a Tortosa

La CUP i Movem Tortosa proposen la creació d’una escola bressol pública a la ciutat. Ho fan via moció en el ple ordinari de dilluns. Els cupaires la reclamen per “reduir les diferències entre rics i pobres“, i progressistes perquè no tenir-la, no suposi “un greuge” davant l’ajut de P2 que s’aplicarà el curs vinent. L’alcaldessa Meritxell Roigé ha recordat que es faria si s’ofereixen ajudes “sempre que hi hagi demanda“, perquè les escoles bressol actuals no omplen les places que tenen. Roigé també ha insistit que les famílies d’infants de P2 estaran en les mateixes condicions perquè es donarà l’ajut complet a les famílies amb necessitats de les privades, i la meitat a la resta de famílies d’aquests centres.

A Tortosa hi ha escoles bressol públiques a Campredó, Jesús i Bítem, i diverses escoles bressols privades a la ciutat, així com la llar d’infants de la Creu Roja amb què col·labora l’Ajuntament i que atén gratuïtament les famílies més vulnerables. L’alcaldessa ha alertat que la viabilitat d’aquest, amb un vessant més social, es posaria en risc si s’obre a la ciutat una llar pública, però també ha insistit que, amb la davallada de la natalitat, no s’omplen les places actuals. Fa uns anys, es va plantejar construir noves escoles bressol, però el Govern va retirar els ajuts que oferia i no s’ha executat.

La Generalitat ha anunciat la gratuïtat de l’escolarització per a xiquetes i xiquetes de P2 en les escoles bressol públiques, finançant 1.600 euros anuals per infant el cost de les famílies. Roigé ha insistit que les escoles privades rebran la meitat de l’ajut, però serà complet si ho necessiten les famílies.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

1 + 9 =

Últimes notícies