HomeEducacióComença el procés per a l’elecció de rector o rectora de la...

Comença el procés per a l’elecció de rector o rectora de la URV, amb dos ebrencs entre els tres candidats

La convocatòria d’eleccions del dilluns passat, 25 d’abril, dona el tret de sortida a la campanya electoral per a escollir el rector o rectora de la URV per als propers quatre anys a través de l’elecció de la comunitat universitària.

La votació, que serà electrònica per primer cop, es farà del 23 al 25 de maig, i, en cas que siga necessària una segona volta, es produirà entre l’1 i el 3 de juny. Per primer vegada, hi ha tres candidatures a la rectoria i dos estan liderades des de les Terres de l’Ebre.

D’una banda, Mercè Gisbert (Tortosa, 1964), catedràtica de Tecnologia de l’Educació de la mateixa universitat i doctora en Ciències de l’Educació.

Per un altre costat, un altre professor de la URV, el perellonenc Josep Pallarès, nascut el 1967. Llicenciat en Ciències Químiques per la UB i catedràtic de Tecnologia Electrònica al Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica (DEEEA) de la URV des de l’any 2009, Pallarès ja va ser vicerector de la URV, amb els rectors Francesc Xavier Grau i amb Josep Anton Ferré, i també ha estat director general d’Universitats amb els governs de Puigdemont i Quim Torra.

Tots dos intentaran agafar el relleu de l’actual rectora, Maria José Figueras, llicenciada (1979) i doctora (1986) en Biologia per la Universitat de Barcelona i especialitzada en microscòpia electrònica a la Universitat de Groningen.

L’elecció de la persona que representarà la Universitat, i també la màxima autoritat acadèmica, correspon a tots els col·lectius de la comunitat universitària, que tenen diferents pesos en el vot: el professorat doctor amb vinculació permanent (51%), la resta del col·lectiu docent i investigador (12 %), l’estudiantat (20 %), i el personal d’administració i serveis (17%). Així s’establix en l’Estatut de la URV que el Claustre va aprovar el passat 5 de novembre.

El candidat o candidata que obtinga el suport proporcional de més de la meitat dels vots, un cop aplicada la ponderació, serà proclamat rector o rectora. Però si cap candidatura assolix el 50 % dels vots ponderats, serà necessària una segona votació, a la qual només podran concórrer els dos candidats que hagen rebut més suports en la primera volta. Les candidatures seran proclamades definitivament l’11 de maig, i el 23, a partir de les 10 h, s’obrirà l’accés a l’urna electrònica

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 64 = 65

Últimes notícies