HomePolíticaLa CUP portarà al parlament a dissolució progressiva del CAT

La CUP portarà al parlament a dissolució progressiva del CAT

TERRES DE L’EBRE // En una roda de premsa davant del CAT a l’Ampolla, l’organització s’ha compromés a treballar per la dissolució progressiva d’aquest organisme i acabar amb el transvasament a Tarragona.

Júlia Urgell, cap de llista ebrenca, ha recordat que la CUP s’oposa a tots els transvasaments, “siguen de l’Ebre, del Siurana o del Ter“. Urgell ha assenyalat l’espoli que suposa per al territori el transvasament a Tarragona i ha afirmat que “una bona part de la riquesa i de la població de les Terres de l’Ebre, marxen en direcció nord, en paral·lel a les canonades del CAT.” Un exemple d’això, ha explicat, és que en 30 anys l’evolució de les Terres de l’Ebre i del Camp han estat diametralment oposats “gràcies a l’aigua de l’Ebre”. L’ebrenca també ha aprofitat per a denunciar que des del 2018 una persona de Terres de l’Ebre presidesca el CAT. “És una vergonya que una persona del territori siga la responsable de presidir un organisme que ens espolia un dels recursos més vitals per al territori. JxCat i el PDECat haurien de donar explicacions d’este doble raser en vers el territori” ha exposat.

Per la seua banda, Edgar Fernàdez, número 2 per Tarragona, també ha denunciat l’opacitat del CAT i ha recordat que l’organització va sol·licitar al consorci saber quina retribució rebia l’alcaldessa de Tortosa Meritxell Roigé quan presidia l’organisme, “i tot i la resolució del GAIP exigint al CAT que ens facilites aquesta informació, aquest es va negar i va recórrer la decisió via contenciós administratiu.”

Fernàndez ha volgut deixar palés en la seua intervenció que “acabar amb el CAT no és un enfrontament entre territoris ni entre la població. És acabar amb un espoli històric, com ho és també el Siurana.” Fernàndez ha explicat diverses mesures que es podrien començar a implementar per dissoldre el CAT a mitjà termini i així tancar la porta a nous transvasaments cap al nord, com recuperar els aqüífers i els seus pous d’aigua, millorar les xarxes de distribució d’aigua, millorar la recollida d’aigua de pluvials, fer plans d’eficiència de consum d’aigua en la indústria, etc.

Els cupaires s’han compromés a portar al Parlament un acord de dissolució progressiva del CAT que acabe amb la proposta de derogar la llei 18/1981 que permet el transvasament al nord i donar total suport a la PDE, i a l’entitat Riu Siurana viu, en les reivindicacions de l’acabament dels transvasaments de la conca de l’Ebre.

“Apostar per la dissolució del CAT”, ha dit Fernández, “és l’única manera de forçar a les institucions implicades a invertir els recursos econòmics necessaris perquè el Camp de Tarragona deixe de dependre de l’aigua de l’Ebre.”

Finalment, Fernández ha acusat la resta de partits de no tenir el mateix discurs a Terres de l’Ebre que al Camp de Tarragona, i ha emplaçat a JuntsxCat, ERC i PeDCAT que aclarisquen quins interessos acabaran defensant “si els de la Petroquímica i l’espoli o els de les Terres de l’Ebre”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 7 =

Últimes notícies