HomePolíticaLa CUP Tortosa demanarà al Ple de l’Ajuntament el suport a les...

La CUP Tortosa demanarà al Ple de l’Ajuntament el suport a les reivindicacions del professorat

La CUP Tortosa ha presentat avui en roda de premsa les dues mocions que presentarà per a la seua aprovació al Ple del pròxim 4 d’abril.

En la primera de les mocions la CUP demana el suport del Ple a les mobilitacions i reivindicacions per a la millora de la qualitat de l’educació així com de les condicions laborals de mestres i professorat. De la mateixa manera la formació anticapitalista exigeix el desplegament del Decret d’Inclusió Educativa i una “negociació real amb la comunitat educativa i les entitats de defensa de la llengua, per a la defensa de la immersió lingüística i el model d’escola catalana”. El portaveu de la CUP ha denunciat que el Conseller González-Cambray ha mantingut una posició autoritària i impositiva: “una actitud impròpia d’un Conseller d’Educació que l’inhabilita per a l’exercici del càrrec, pel que demanem a la Generalitat el seu cessament o dimissió”.

Per altra banda la CUP ha denunciat “el greu problema de segregació escolar que pateix Tortosa, una ciutat considerada d’alt risc que no identifica l’alumnat vulnerable per raons socioeconòmiques o socioculturals, ni el distribueix d’una manera equilibrada pels centres educatius segons diversos informes“. El portaveu cupaire ha manifestat que el desequilibri en la composició de les escoles “pot tenir unes conseqüències perilloses ja que dinamiten la cohesió social i la igualtat d’oportunitats”. És per això que, entre d’altres, la CUP demanarà “al Ple decisió i celeritat en el desplegament del decret d’admissió, la creació d’una Oficina Municipal d’Escolarització o la constitució de taules locals de planificació educativa“. “Tortosa necessita un canvi d’enfocament, menys classista i menys racista. Exigim un projecte de ciutat cohesionada. Tenim els mecanismes, ara només falta voluntat política”, ha sentenciat Arnau.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

42 + = 43

Últimes notícies