HomeEconomiaLa Diputació de Tarragona aprova una modificació de crèdit per impulsar una...

La Diputació de Tarragona aprova una modificació de crèdit per impulsar una trentena d’actuacions a l’àmbit local

El ple de juliol de la Diputació de Tarragona ha aprovat una nova modificació de crèdit, amb un import global d’1.202.600 €, per impulsar una trentena d’actuacions a l’àmbit local del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Algunes de les actuacions previstes són l’ajut per realitzar obres i adequar la seu de l’Associació Down Tarragona (53.000 €), la subvenció al Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (Copate) per al pla de gestió de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre (37.500 €), l’ajut per a l’Associació per a la Preservació del Patrimoni Ferroviari Industrial per a la rehabilitació del tren ‘lo Caspolino‘ de Móra la Nova (90.000 €), la inversió per a la rehabilitació del castell dels Garidells (55.000€), o la partida destinada a reparacions i conservació als diferents centres educatius de la Diputació (250.000 €).

D’altra banda, el plenari ha aprovat el Reglament pel qual es regula la prestació de serveis en règim de teletreball a la Diputació de Tarragona i als seus organismes autònoms, una norma basada en l’autonomia, la racionalització del temps del treball i la conciliació de la vida personal i laboral amb la qual la institució s’adapta a les noves necessitats en matèria laboral.

El nou reglament estableix els criteris per a la prestació de serveis a distància, fora de les dependències de la Diputació, quan les necessitats del servei ho permeten, mitjançant l’ús de les tecnologies i de les comunicacions establertes a l’efecte. Alhora, pretén ser un mitjà per conciliar la vida personal, familiar i laboral. Al règim de teletreball, de caràcter voluntari i amb autorització prèvia, s’hi poden acollir el personal que complisca les condicions establertes al reglament. Ha de combinar-se amb la modalitat presencial, que és l’ordinària de treball. Amb caràcter general, es podrà sol·licitar que la prestació de serveis en modalitat de teletreball afecte una jornada a la setmana, o bé que afecte una jornada a la setmana i dues jornades a la setmana següent, de manera successiva.

Així mateix, en la sessió ha donat de l’aprovació definitiva de la desafectació del tram de la carretera TV-3146, comprès entre els punts quilomètrics 0,589 a 1,205, al terme de Vila-seca, dins la zona d’urbanització de la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona. D’esta manera, la Diputació posa a disposició del Port de Tarragona este tram de la xarxa viària local, que es condicionarà degudament per tal que l’accés a la ZAL reunisca les millors condicions per al transport i el funcionament de l’activitat portuària.

El ple s’ha iniciat amb la lectura i aprovació, per part de tots els grups, de la declaració institucional en suport del món rural i el seu desenvolupament. El text aposta pel desplegament de polítiques consensuades com són l’Agenda 2030, l’Agenda Rural de Catalunya, l’Agenda per als pobles i les ciutats de Catalunya 2050 i, també, pel reconeixement de la singularitat dels municipis rurals a través de l’Estatut del Municipi Rural. Per això, el ple de la Diputació de Tarragona insta al Govern de la Generalitat a incorporar les accions que s’inclouen a l’Agenda Rural de Catalunya en tota la seua activitat política, així com a prioritzar i accelerar a l’aprovació de l’Estatut del Municipi Rural, per tal de reconèixer la singularitat i característiques dels municipis rurals, incloent-hi el contingut de les propostes de l’Agenda Rural, element clau per planificar les polítiques d’equilibri i cohesió territorial.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies