HomeCulturaLa Diputació de Tarragona celebra Sant Jordi amb novetats editorials i estands...

La Diputació de Tarragona celebra Sant Jordi amb novetats editorials i estands a Reus, Tarragona i Tortosa

La Diputació de Tarragona torna al carrer aquest Sant Jordi i, per primer cop, estarà present a 3 municipis diferents de la demarcació de Tarragona. La institució disposarà enguany d’espais expositius a Tarragona (Rambla Nova), Reus (Plaça Mercadal) i Tortosa (Carrer de la Rosa) on es mostraran les novetats editorials i d’altres publicacions pròpies. En concret, enguany la Diputació presenta 7 nous títols, que es podran adquirir en aquests estands i també a través del web de la Biblioteca Ramon Berenguer IV, https://www.dipta.cat/RBIV .

Les novetats editorials d’aquest Sant Jordi són: Contra l’oblit. Els pobles abandonats a la demarcació de Tarragonade Carles Martí (Col·lecció Difusió Cultural); Isabel Saludes. Espai, temps i silenci, d’Antonio Salcedo (Col·lecció Tamarit de Viena Edicions); Antoni Torrell un esperit lliure, d’Antonio Salcedo; El Teorema de Maslow. Nº1.1 El triomf de la por, d’Alexandra García, Vicky Benítez, Àlvar Calvet, Jordi Martí, Nikolay Vetoshkin, Rubén Perdomo, Oier Gil, Ro Caminal, Alberto Barandiaran, Peio Izcue, Fermín Díez de Ulzurrun; Biennal d’Art de la Diputació de Tarragona 2021; InterArts. Moviment, corporeïtat i so en la pedagogia de l’art. XVII Jornada Pedagògica de l’Art i Museus. Coordinació Albert Macaya i Marisa Suárez (Col·lecció Ramon Berenguer IV) i Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat, de Mireille Berton, Christophe Boulanger, Kaira M. Cabañas, Éric Fassin, Savine Faupin, Carles Guerra, Jean Khalfa, Raphaël Koenig, Sarah Lombardi, Josée Manenti, Joana Masó, Julien Michel, Paul B. Preciado, Alejandra Riera, Valérie Rousseau, Mireia Sallarès, Annabelle Ténèze.

D’altra banda, TINET, com cada Sant Jordi, també oferirà gratuïtament l’edició digital del darrer llibre del Premi de narrativa curta per Internet –Escut i altres contes, de diversos autors- que es podrà descarregar en PDF (https://www.tinet.cat/premi-tinet-de-narrativa-curta-internet/escut-i-altres-contes). Aquest premi es convoca anualment per l’Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural i el Centre de Normalització Lingüística i amb el patrocini i la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Activitats dels centres educatius de la Diputació

A Vila-seca, els carrers, les places i els jardins del Castell es tornaran a omplir un any més d’escultures efímeres construïdes amb llibres per l’alumnat de les Escoles d’Art i Disseny de la Diputació a Reus i Tarragona, que, com a novetat, també oferiran l’exposició ‘Cadena de paraules. Joieria Efímera’ al Castell de Vila-seca. Entre d’altres activitats amb motiu de Sant Jordi, la Diputació de Tarragona la Big Band, la nova agrupació del Conservatori de Música de la Diputació a Reus, oferirà el seu primer concert el mateix 23 d’abril a les 12.30 hores a l’Auditori Higini Anglès.

Concurs Xarxes Socials

La Diputació de Tarragona convoca, un any més, el seu concurs #SantJordiDipta a través de les xarxes socials. En aquesta edició es proposa a les persones participants compartir a Instagram com viuen la celebració de la festa de Sant Jordi al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. Les fotografies que hi participin hauran d’estar fetes dins de l’àrea geogràfica de la demarcació i estar relacionades amb la diada de Sant Jordi i totes les expressions populars relacionades.

Els interessats a participar-hi podran fer-ho fins al 25 d’abril de 2022 a les 23:59 hores. El premi serà un lot de llibres editat per la Diputació de Tarragona per a cadascuna de les persones guanyadores. Per a més informació: https://www.dipta.cat/concurs-sant-jordi-2022

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 48

Últimes notícies