HomeTerres de l'EbreLa Diputació de Tarragona concedeix ajuts extraordinaris a 31 entitats i fundacions...

La Diputació de Tarragona concedeix ajuts extraordinaris a 31 entitats i fundacions socials per fer front a la crisi sanitària de la Covid-19

TERRES DE L’EBRE // Un total de 31 entitats i fundacions de caràcter social de la demarcació rebran ajuts extraordinaris de la Diputació de Tarragona per un import global de 500.000€, per poder finançar despeses sobrevingudes ocasionades per la pandèmia. Així ho ha resolt la Junta de Govern de la institució en el marc de les mesures del pla de xoc que es duen a terme des de fa mesos per pal·liar els efectes de la crisi sanitària i social arreu del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Es tracta d’entitats dedicades a àmbits com la discapacitat intel·lectual, l’alzheimer, la fibromiàlgia, el suport a la infància i l’adolescència, o l’atenció a la gent gran, entre d’altres. Els ajuts ara aprovats, convocats el passat juliol i concedits en règim de concurrència competitiva a través del Servei d’Atenció al Ciutadà (SAC) de la Diputació, permetran a totes aquestes entitats suportar millor el cost d’iniciatives diverses a l’entorn de la Covid-19, com ara actuacions de prevenció de la malaltia, tallers socioeducatius, programes de col·laboració administrativa, o reforços d’atenció a les persones.

Amb aquest nou suport específic, la Diputació de Tarragona pretén ajudar a col·lectius especialment vulnerables en aquesta situació d’emergència de salut pública. En aquest sentit, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, destaca que “amb aquesta nova mesura del pla de xoc, pretenem que la pandèmia no afecti la liquiditat d’unes entitats que desenvolupen una tasca assistencial de gran importància i abast social, per tal que puguin continuar desenvolupant activitats, programes i serveis adaptats a la situació actual”.

Amb idèntic objectiu, la institució supramunicipal també destina recursos a altres entitats vinculades a l’àmbit social. N’és un exemple la subvenció anual que també ha aprovat la Junta de Govern d’aquest dimarts i que va destinada a la Creu Roja de Tarragona per a despeses per a aliments i altres, per a persones necessitades. La inversió, que arriba als 150.000€, enguany esdevé d’allò més necessari atesa la crisi social per la Covid-19. Un altre ajut de caire assistencial són els 30.000€ per al projecte ‘Servei de primera oportunitat’ de la Fundació Privada Gentis de Deltebre, una iniciativa específica a joves migrants sols, als quals se’ls faciliten accions formatives per millorar les seves competències bàsiques d’alfabetització i d’altres de transversals que els exigiran a qualsevol recurs de formació i ocupació.

Tots aquests ajuts representen “una injecció econòmica cabdal en els temps que corren, i serveixen per refermar, una vegada més, el suport de la Diputació a la millora de la qualitat de vida de les persones i a la generació d’oportunitats arreu de la nostra regió”, assenyala el diputat delegat del Servei d’Atenció al Ciutadà, Joan Josep Garcia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

62 + = 67

Últimes notícies

-->