HomeSense categoriaLa Diputació de Tarragona convoca el 17è Premi Iniciativa Medi Ambient per...

La Diputació de Tarragona convoca el 17è Premi Iniciativa Medi Ambient per promoure projectes impulsats des dels ens locals

TERRES DE L’EBRE // Torna el Premi Iniciativa Medi Ambient de la Diputació de Tarragona, que la institució convoca anualment per promoure i reconèixer projectes i actuacions impulsats des dels ens locals per a millorar i preservar l’entorn natural. Ajuntaments i consells comarcals del Baix Penedès, el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre tenen temps de presentar-s’hi fins al 30 de setembre.

La dotació econòmica del Premi Iniciativa Medi Ambient és d’un total de 6.000 €. Hi poden optar amb projectes, actuacions o iniciatives ja realitzades o en procés d’execució, així com aquelles que estiguen redactades i que estiguen pendents de materialitzar-se. En tot cas, hauran de tenir com a objectiu la protecció i millora del medi ambient en diversos àmbits com el dels residus, el medi natural, l’urbanisme, el paisatge, l’energia i l’aigua, entre d’altres. A més, es tindran en compte aspectes com l’adaptació i mitigació al canvi climàtic, l’economia circular i verda o la protecció de la natura. Les bases del certamen amb els requisits de participació i els criteris de valoració i ponderació es poden consultar a la seu electrònica de la Diputació de Tarragona (www.dipta.cat).

El Premi Iniciativa Medi Ambient respon a la voluntat de la institució de treballar transversalment amb el món local posant el focus en l’acció climàtica, tot impulsant la transformació del territori des de polítiques que prioritzen la transició energètica i ecològica i la preservació del medi natural. El diputat de Medi Ambient, Salut Pública i Territori, Josep Forasté, destaca que “este certamen se suma a totes les eines que la Diputació posa a l’abast del món local per avançar en el camí de la gestió sostenible que contribuïsca a reduir les emissions de diòxid de carboni al món local”. En este sentit, la Diputació ha convocat recentment una nova línia de subvencions per a la transició energètica i acció climàtica que, amb un pressupost de 3.150.000 €, permetrà impulsar iniciatives relacionades amb la prevenció d’incendis forestals, l’ús de la biomassa forestal com a font d’energia, la prevenció i gestió dels residus o la millora en els sistemes d’enllumenat i climatització, entre altres.
 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 5 = 9

Últimes notícies