HomeTerres de l'EbreLa Diputació de Tarragona destina 17,5M€ del PAM i 2,7M€ del Pla...

La Diputació de Tarragona destina 17,5M€ del PAM i 2,7M€ del Pla de xoc contra la Covid-19

TERRES DE L’EBRE // Els municipis de la regió del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès començaran a rebre en els propers dies els ajuts del Pla d’Acció Municipal (PAM) corresponents a l’anualitat 2020. Seran 17.577.714,3€ en total, corresponents a la partida de 21M€ que la institució supramunicipal va aprovar per a enguany.

Els ajuntaments destinataris dels ajuts els podran aplicar a inversions per dur a terme obres i reformes d’equipaments, carrers o vies, compres diverses, millores de serveis i altres actuacions de caire públic. També es destinen a sanejament de les finances municipals (amortització de préstecs, o bé romanent de tresoreria ajustat negatiu), despeses corrents o sosteniment del lloc de secretaria-intervenció. En total, es fan 308 actuacions en 170 municipis i entitats municipals descentralitzades (EMD).

La concessió d’ajuts del PAM s’ha aprovat aquest dimarts a la Junta de Govern de la Diputació de Tarragona, en què també s’ha donat llum verda a les planificacions quadriennals d’aquest pla presentades pels 190 ens locals. En total, la institució destina 85M€ al PAM per al període 2020-2023.

Així mateix, la Junta de Govern ha resolt concedir uns altres ajuts que també representaran una forta injecció econòmica per als ajuntaments, en aquest cas per a protecció de la salut pública amb motiu de la Covid-19. S’hi han presentat 178 sol·licituds, que es repartiran un total de 2.795.938,50€ destinats a despeses en salut pública derivades de la pandèmia (equips de protecció individual, mampares de protecció o via pública segura, entre d’altres). Aquesta línia de subvencions forma part de Pla de xoc Covid, aprovat pel Ple de la Diputació de Tarragona al juny i que compta amb una dotació total de 10M€.

En relació als ajuts aprovats per la Junta de Govern d’aquest dimarts, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat la importància que els municipis “puguin disposar dels recursos necessaris per fer front a la pandèmia”. Segons ha afegit, “tant aquests ajuts específics per la Covid-19 com també els destinats al PAM contribueixen a impulsar sectors que han de ser clau en la reactivació econòmica i social de la demarcació de Tarragona, com ho són la salut pública, l’ocupació i l’emprenedoria, el turisme, l’educació, la cultura o l’acció social”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 20

Últimes notícies