HomeEconomiaLa Diputació de Tarragona destinarà 745.000 euros per 32 projectes científics de...

La Diputació de Tarragona destinarà 745.000 euros per 32 projectes científics de la URV, 320.000 euros més que el 2020

La Diputació de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili han presentat, este dijous, els 32 projectes científics de 2021 inclosos en el seu conveni marc 2020-2023.

Les propostes abasten diferents camps d’actuació (energies renovables, salut, biotecnologia, nutrició, bioeconomia, enginyeria, química, pedagogia, geografia, economia, dret, antropologia o treball social) i tenen com a denominador comú l’impacte positiu que han de generar en la societat en l’àmbit del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Enguany, la Diputació de Tarragona hi aporta 745.000 €, una xifra força superior a la del 2020, que va ser de 425.000 €.

“Este increment pretén donar un impuls al coneixement en uns moments encara marcats per la pandèmia de covid-19 i en els quals la recuperació econòmica esdevé un objectiu prioritari. L’impuls d’iniciatives innovadores en matèria de recerca ha de contribuir a aquest objectiu”, ha assenyalat la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, durant la presentació dels projectes, en un acte que s’ha dut a terme al Palau de la Diputació.

Noemí Llauradó ha destacat, així mateix, que la participació en el conveni anual amb la URV evidencia el paper de la Diputació de Tarragona com a “motor econòmic de la demarcació, en àmbits diversos, també el científic, més enllà del nostre suport continuat als ajuntaments i les comarques.”

En este sentit, una altra de les novetats destacades d’enguany és el cofinançament de 36 places de formació de personal investigador predoctoral, amb una inversió de 326.650 € per part de la institució supramunicipal.

Per la seua part, el vicepresident Quim Nin ha subratllat “la bona entesa de les dos institucions a l’hora de prioritzar el que és millor per al nostre territori: el progrés econòmic i social.”

Finalment, la rectora de la URV, María José Figueras, ha agraït el suport econòmic de la Diputació tot emfatitzant “la importància de la recerca científica i la transferència de coneixement en benefici del conjunt del territori i del país”. La doctora Figueras ha afegit que “els projectes finançats  són una mostra de les diferents investigacions endegades des de la Universitat Rovira i Virgili que després reverteixen en la societat per a millorar la seua qualitat de vida”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 83 = 87

Últimes notícies