HomeSocietatLa Diputació de Tarragona dona suport a les ADFs per a la...

La Diputació de Tarragona dona suport a les ADFs per a la prevenció d’incendis forestals

Les actuacions de prevenció local d’incendis forestals que duen a terme les agrupacions de defensa forestal (ADF) del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès es poden acollir a la convocatòria de subvencions que la Diputació de Tarragona hi adreça. S’hi destinen 125.000 euros, una xifra que supera de llarg els 40.000 euros amb què es va dotar aquesta línia de subvencions l’any 2020. D’aquesta manera, des de la Diputació es vol contribuir a la preservació de la natura i a mitigar el canvi climàtic.

Les actuacions subvencionables, que s’han d’executar entre l’1 de gener d’aquest any i el 31 d’octubre del 2022, poden ser de diverses tipmitologies. Es contemplen els treballs forestals de creació, manteniment i/o millora de franges perimetrals de baixa densitat de vegetació, que poden ser fets per mitjans mecànics o amb l’acció de ramats; el manteniment i/o millora de dipòsits d’aigua existents; l’arranjament i/o neteja de les franges laterals de camins i pistes forestals per a accedir a terrenys forestals; els treballs forestals de reducció de càrrega de combustible vegetal en boscos de propietat i/o gestió municipal; el foment de la pastura amb infraestructures per la prevenció d’incendis i la silvopastura; la redacció i revisió d’instruments d’ordenació forestal (IOF), i, la millora de les comunicacions de les ADF. Totes les activitats estan detallades en les bases de la convocatòria de les subvencions. Les agrupacions de defensa forestal tenen temps per presentar les seves peticions fins el 30 de juliol.

Aquestes subvencions han estat aprovades recentment per part de la Junta de Govern de la Diputació de Tarragona. També s’han aprovat les subvencions destinades a realitzar actuacions per la protecció i defensa dels animals domèstics, que tenen el mateix termini per a presentar-hi peticions. Aquestes subvencions s’adrecen a entitats protectores d’animals amb nucli zoològic del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

80 + = 83

Últimes notícies