HomeSense categoriaLa Diputació de Tarragona injecta 10 MEUR en un pla de xoc...

La Diputació de Tarragona injecta 10 MEUR en un pla de xoc contra els efectes de la covid-19

TERRES DE L’EBRE // La Diputació de Tarragonainjectarà 10 milions d’euros en un pla de xoc contra els efectes econòmics de la covid-19. Provinent del romanent de tresoreria, un 80% d’aquesta quantitat es destinarà als ajuntaments. Així s’ha aprovat per unanimitat en el ple virtual celebrat aquest divendres al matí. La institució també ha donat llum verda a una moció del PSC en la qual es demana que la demarcació s’etiqueti com a zona verda europea. A les portes de la fase 3, el territori treu pit al fet d’anar amb “cert avantatge” en la desescalada del confinament i ser una zona amb poca afectació de la pandèmia. “És un valor afegit que podem oferir, un atractiu de cara als turistes per visitar-nos amb total tranquil·litat”, diu la presidenta Noemí Llauradó.

La Diputació reforça les accions per promocionar al màxim les seves dues marques turístiques, Costa Daurada i Terres de l’Ebre, molt tocades per aquesta crisi sanitària. Així, s’ha decidit demanar aquesta etiqueta a la UE, que les acreditaria com a zones segures per als turistes. A la vegada, el turisme també és un dels àmbits on s’hi injectaran diners del pla de xoc aprovat aquest divendres per la institució.

Dels 10 milions previstos, 1 es destinarà a l’impuls i promoció de les dues destinacions turístiques del territori. Llauradó ha reconegut que molts agents d’aquest sector econòmic els havien traslladat la inquietud de necessitar l’ajut de l’administració, tenint en compte el pes que representa el turisme en l’economia del sud de Catalunya. “No podíem tancar els ulls davant d’aquesta situació”, ha dit.

Amb tot, el gran gruix d’aquest pla es concentra en afavorir la liquiditat dels ajuntaments perquè puguin afrontar despeses derivades de la pandèmia. Els municipis rebran 8 milions d’euros i s’ho gestionaran al seu criteri, si bé 3 milions cobriran l’àmbit de la salut pública, 3 milions es destinaran a plans d’ocupació i comerç de proximitat, i els 2 milions restants, en educació, cultura i esports.

Finalment, la tercera pota beneficiària d’1 milió d’euros seran entitats d’acció social, que “han estat al peu del canó”, ha remarcat Llauradó. Es repartiran 500.000 euros a entitats col·laboradores i 500.000 euros en una línia de subvencions de concurrència competitiva. La presidenta de la institució ha remarcat l’”esforç important” per prioritzar aquest pla. “Ens toca ser creatius”, ha conclòs.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 85 = 86

Últimes notícies