HomeCulturaLa Diputació de Tarragona obre la convocatòria dels ajuts al sector de...

La Diputació de Tarragona obre la convocatòria dels ajuts al sector de la cultura

CULTURA // La Diputació de Tarragona obre els ajuts a les microempreses, professionals i treballadors autònoms, ajuts per a la producció cultural, del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès. 

Les sol·licituds es poden realitzar a través de la seu electrònica, des d’este dijous i fins al pròxim 6 de setembre. 

La Diputació de Tarragona destina un total de 950.000 euros a Projectes d’arts escèniques, d’arts plàstiques o llengua i literatura, entre d’altres, impulsats per creadors de la demarcació. 

A la convocatòria s’hi poden acollir professionals o treballadors autònoms i microempreses de fins a 10 treballadors i que no facturen més d’1.000.000 d’euros anuals. La finalitat de la convocatòria és reactivar el teixit productiu del sector cultural de la demarcació de Tarragona a través de l’impuls a la producció de qualitat. 

Les arts escèniques (música, teatre, dansa, circ); les arts plàstiques, el disseny i la fotografia; les arts visuals (cine, vídeo, audiovisuals, etc.); la cultura popular i tradicional, inclosa l’artesania; la llengua i la literatura; els llibres i les empreses editorials, i la difusió del patrimoni cultural són els àmbits de la cultura que centren la convocatòria. Se subvencionaran aquelles despeses necessàries per a la realització de projectes pertanyents al seu àmbit d’activitat cultural i ajuts a la producció de microempreses i professionals o autònoms del sector de la demarcació de Tarragona, amb un màxim de 20.000 euros per subvenció. 

D’acord amb el seu pla de mandat, la Diputació vol potenciar la creació, la producció, l’exhibició i l’activitat del sector cultural, per contribuir a fer del territori de la Catalunya Sud una regió diversa i un lloc d’oportunitats professionals en este àmbit, que a la vegada puga revertir en l’oferta de serveis culturals de qualitat a la ciutadania i d’interès per a tot el país. 

La presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, va destacar durant la presentació de diferents ajuts al sector cultural públic i privat de la demarcació a principis de juny que ‘representen un suport clar, explícit i directe a un dels sectors econòmics que més ha patit les conseqüències de la Covid-19’. Va afegir que ‘a la Diputació escoltem i fem costat a les necessitats d’un sector que més enllà del seu caire productiu, és clau per al desenvolupament de l’esperit crític a escala individual i col·lectiva’. Durant la mateixa presentació el diputat de l’àrea de Cultura de la Diputació, Joan Josep Garcia, va ressaltar ‘la diversitat d’àmbits culturals i socials que es poden acollir a les diferents convocatòries d’ajuts que la Diputació ofereix’.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 2 =

Últimes notícies