HomeSocietatLa Diputació de Tarragona obre un espai web amb informació actualitzada per...

La Diputació de Tarragona obre un espai web amb informació actualitzada per als ens locals sobre els fons Next Generation

La Diputació de Tarragona ha posat en marxa un nou espai al seu lloc web per tal que els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació puguin obtenir informació actualitzada sobre les diferents convocatòries del fons Next Generation.

L’espai, que duu per nom “Next Generation info –ens locals”, selecciona, aglutina i unifica tot un seguit d’informació per a acollir-se a este finançament europeu.

D’esta forma els ens locals de la demarcació poden trobar informació general sobre què són els fons Next Generation, enllaços a les diferents convocatòries que s’obren, les darreres notícies relacionades i les preguntes més freqüents que es poden fer.

L’espai neix amb la voluntat de ser actualitzat permanentment per tal d’oferir una informació detallada. D’esta manera, es vol promoure que els ens locals s’acullen a les oportunitats que presenten els fons, principalment relacionades amb la transició digital, la transició verda, la cohesió i la inclusió.

Des de l’Oficina Tècnica s’ha realitzat assessorament i detecció de possibles propostes susceptibles de ser finançades pels Next Generation a diversos municipis de la demarcació en el marc de convocatòries com la de Turisme Sostenible, a la qual la demarcació de Tarragona va presentar un total de 25 projectes. D’estos, 5 van ser escollits per entrar a formar part dels plans de sostenibilitat turística 2021-2023 del Minsterio de Comercio y Turismo, aconseguint així 20 milions d’euros de finançament dels Next Generation. D’estos, 5 milions s’adreçaran a l’ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán, un projecte liderat des de la Diputació de Tarragona en col·laboració amb els ajuntaments de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita.

També en l’àmbit del turisme s’han presentat propostes a la línia d’ajudes adreçades a l’enfortiment de l’activitat comercial en zones turístiques i es mantenen contactes amb diverses associacions professionals del sector per a identificar oportunitats. A més, actualment s’està fent acompanyament als municipis petits de la demarcació per tal de desenvolupar projectes relacionats amb la transició energètica amb l’objectiu d’aprofitar els recursos derivats d’una línia d’ajuts a projectes singulars d’energia neta (Programa DUS 5000).

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 1 =

Últimes notícies

-->