HomeEducacióLa Diputació de Tarragona obre una nova convocatòria de cursos dins del...

La Diputació de Tarragona obre una nova convocatòria de cursos dins del projecte Joves Emprèn Rural

La Diputació de Tarragona ha obert una nova convocatòria de formacions dins del projecte Joves Emprèn Rural per impulsar l’autoocupació i l’emprenedoria entre el jovent de l’àmbit rural.

Es tracta d’un conjunt de cursos que permetran formar una seixantena de persones amb l’objectiu d’ajudar-los a desenvolupar els seus propis projectes empresarials i idees de negoci a les comarques on resideixen i aprofitant els recursos i les oportunitats que ofereix el territori.

Cinc accions formatives

Tres cursos tractaran sobre autoocupació i cultura emprenedora i es realitzaran a Sant Jaume dels Domenys, Falset i Gandesa; a Santa Coloma de Queralt es durà a terme una formació sobre elaboració de cervesa artesana i autoocupació i un últim curs, a la Galera, tractarà sobre videoart, disseny de videojocs i autoocupació.

Per participar-hi, cal tenir entre 16 i 29 anys, estar inscrit a l’Oficina de Treball de la Generalitat com a demandant de millora d’ocupació o desocupat i sobretot ser resident a municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre o el Baix Penedès amb menys de 5.000 habitants o que hagen perdut població durant els darrers 10 anys.

Este projecte vol posar en valor la importància d’abordar el repte del repoblament des de les persones joves, així com la necessitat d’abordar el futur dels territoris rurals des de l’economia social i l’emprenedoria col·lectiva com a model que promou uns valors econòmics i socials més democràtics i sostenibles.

La iniciativa també vol incentivar i promoure la igualtat de gènere i d’oportunitats fomentant la participació de les dones a les accions formatives programades.

Liderat per la Diputació de Tarragona, el projecte compta amb la col·laboració dels consells comarcals del Baix Penedès, la Conca de Barberà, el Montsià, el Priorat i la Terra Alta. Amb un pressupost de 162.225 euros, Joves Emprèn Rural està cofinançat pel Ministeri de Política Territorial i Funció Pública en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil del Fons Social Europeu.

Les inscripcions als cursos es poden realitzar fins al 30 de desembre a la Seu Electrònica de la Diputació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

7 + 3 =

Últimes notícies