HomeSense categoriaLa DO Terra Alta accelera la via legal per a frenar els...

La DO Terra Alta accelera la via legal per a frenar els tres nous parcs eòlics

La publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) de l’aprovació definitiva dels plans urbanístics dels tres nous parcs eòlics projectats a la Terra Alta ha encès les alarmes a la comarca. Des del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta asseguren que acceleraran la via legal, a través d’un contenciós administratiu, per tal d’aturar el projecte, que preveu construir trenta-nou aerogeneradors a Vilalba dels Arcs, Batea i la Pobla de Massaluca.

Des del Consell Regulador reconeixen que estan “sorpresos i decebuts” de veure que els tràmits per a construir els nous parcs eòlics continuen “sense entrebancs”. Sobretot després dels compromisos que tant la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, com el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, van assolir amb representants de la comarca. 
Tècnics mediambientals i els advocats de la DO enllestixen ara el contenciós administratiu, que volen presentar en breu. “Ens sap molt greu perquè vam voler contactar amb els responsables directes perquè creiem que hi havia prou arguments i evidències per a intentar aturar una cosa injusta per a la Terra Alta”, ha assegurat el membre de la junta rectora de la DO Terra Alta, Marco Bernava. 

 

Departament d’empresa

El delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, ha demanat una reunió amb el Departament d’Empresa de la Generalitat i els moviments socials de la Terra Alta per tal de conèixer l’estat de les negociacions entre el govern i les empreses promotores -Naturgy i Alstöm Eòlica- per tal de reubicar els aerogenadors en un altre
indret.
Pallarès ha manifestat que també està “preocupat” per la situació, però ha reconegut que l’aprovació definitiva dels plans urbanístics no es podia aturar. 
Pallarès ha destacat que “la comarca de la Terra Alta no està en contra de l’energia eòlica, però sí en contra de la massificació”. “Espero que es puga aturar”, refermava, i en les properes setmanes es podria  posar data ja la reunió entre el Departament i els representants de la comarca per a parlar sobre les possibilitats d’aturar els tres nous parcs. 

Tant la consellera Chacón com el president Torra es van comprometre a negociar amb les empreses promotores per a poder reubicar estos parcs en altres indrets que no tinguen una concentració tan alta d’aerogeneradors. En l’actualitat, la comarca genera el 25% de l’energia eòlica del país, mentre que representa el 0,16% de la població. Amb les noves centrals, este percentatge es doblaria fins al 45% i se sobrepassarien els 200 aerogeneradors instal·lats a la comarca. 

“La comarca ha estat molt solidària amb la producció energètica alternativa a nivell de país i ara no té capacitat per a absorbir més eòliques”, defensa Bernava.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

3 + 5 =

Últimes notícies