HomePolíticaLa DO Terra Alta exigeix als partits polítics que es posicionin envers...

La DO Terra Alta exigeix als partits polítics que es posicionin envers la massificació eòlica que pateix la comarca

TERRA ALTA // El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Terra Alta, que aplega 61 cellers i 1.247 viticultors i viticultores, i que ha esdevingut un dels principals motors econòmics de la comarca, exigeix a tots els partits polítics que concorren a les properes eleccions a la Generalitat de Catalunya que es posicionin respecte al conflicte existent davant la massificació eòlica que pateix la comarca avui dia -amb 148 aerogeneradors en funcionament- i que, en cas de portar-se a terme els 96 més en tràmit, es veuria incrementada en un 65%.  

La Denominació d’Origen ha sol·licitat, aquest mateix matí, reunions amb totes les formacions que es presenten a les eleccions del pròxim 14 de febrer per conèixer de primera mà la seva postura en un tema tan sensible i transcendental per a la comarca.  

A més de la seva posició davant aquesta situació, que afecta a tot el territori, el Consell Regulador sol·licita a les diferents formacions polítiques que deixin clar quin és el full de ruta a seguir durant els propers anys per tal d’evitar el col·lapse del paisatge terraltí, l’actiu més important de la comarca i garantia de futur per a les noves generacions del territori.   

Així, el Consell Regulador de la DO Terra Alta farà arribar una carta a cada una de les formacions per exigir-los un compromís directe i ferm amb el territori. Després d’anys de promeses no complertes, ha arribat el moment de ser clars davant la ciutadania i enfrontar la problemàtica que pateix la Terra Alta i que afecta persones, empreses i associacions d’empreses vinculades amb el territori i amb el paisatge de la comarca.  

La massificació eòlica preocupa i ocupa a la comarca de la Terra Alta des de fa anys, però també a altres territoris. En aquest sentit, la DO Terra Alta vol fer també una crida a aquells que comencen a patir aquesta pressió als seus territoris per unir esforços en una lluita comuna. Tots en som conscients de la importància de la correcta gestió energètica i estem plenament a favor de les energies renovables com a recurs imprescindible per a la salvaguarda del medi ambient, però no podrem estar d’acord mai amb el model territorial que se’ns està imposant a la Terra Alta, que hipoteca el principal motor econòmic a la zona i un dels pocs revulsius contra el despoblament: el sector del vi i l’enoturisme. 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

29 + = 38

Últimes notícies