HomeSocietatLa Festa del Renaixement de Tortosa disposarà d'un punt lila a la...

La Festa del Renaixement de Tortosa disposarà d’un punt lila a la plaça de la Immaculada

La Festa del Renaixement de Tortosa disposarà d’un punt lila, que estarà ubicat a la plaça de la Immaculada, al barri de Remolins. Es tracta d’un servei que vol oferir un espai segur a les persones que puguen haver-se sentit assetjades d’alguna manera durant la celebració. Allà, una psicòloga formada en esta matèria oferirà atenció a les persones que s’hi adrecen, donant-los la possibilitat d’accedir a un espai discret on poder explicar la situació, que puguen ser escoltades i que reben el suport i els suggeriments necessaris en cas que es produïsca alguna d’estes situacions. De la mateixa manera, també aconsellarà de les possibilitats a seguir en cas que la situació revertís una major gravetat.

El punt estarà disponible entre les 24 h i les 7 h i la ubicació se situa a la proximitat dels punts on la festa s’allarga més hores durant la nit.

Tant l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, com la regidora d’Igualtat, Dolors Bel, han insistit que es tracta d’un servei que vol tindre caràcter preventiu: “la Festa és i ha de seguir sent un espai on tothom puga gaudir i passar-ho bé sense que això signifique molestar cap altra persona. I això vol dir que en cap cas es poden produir situacions de menyspreu o d’intromissions a ningú. Són del tot intolerables i no les podem acceptar de cap de les maneres”, ha expressat l’alcaldessa. “Hem de conèixer els límits del respecte i saber que hem d’actuar amb respecte cap a la resta de persones”, ha afegit la regidora d’Igualtat.

Les mesures de prevenció han inclòs diverses sessions de formació en esta matèria, que l’Ajuntament ha dut a terme les setmanes prèvies. Hi han participat representants de les tavernes de la Ruta de la Saboga i dels campaments, que han rebut formació sobre com actuar en cas que detecten alguna situació d’esta mena. Precisament, estos punts també poden oferir una primera atenció a les persones que es troben en la necessitat, mentre es requereix l’ajuda adient.

Al 2019, Tortosa ja va habilitar un punt lila durant les festes majors de la Cinta. Posteriorment, l’esclat de la pandèmia al 2020 va fer que fins a dia d’avui no s’hagen produït grans esdeveniments d’esta mena a la ciutat, fins a este moment. En les pròximes setmanes també s’ampliarà la formació preventiva al conjunt de penyes de la Cinta, amb vista a la festa major.

Totes estes accions formen part de la campanya de sensibilització implementada per l’Ajuntament de Tortosa per a previndre situacions de violències sexuals, i que recorda que “només  és sí”.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

86 + = 95

Últimes notícies