HomeEconomiaLa Fira Àgora d'Ulldecona continua treballant per a posar les persones i...

La Fira Àgora d’Ulldecona continua treballant per a posar les persones i les seues necessitats al centre de l’economia social i solidària de les Terres de l’Ebre

Els carrers del voltant de l’Ajuntament d’Ulldecona van acollir el passat dissabte la setena edició de la Fira Àgora. Promoguda des dels seus inicis per l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Ulldecona, enguany s’hi han sumat a l’organització els altres Programes d’Economia Social del territori, l’Era_Comunalitat d’Amposta i Ocell de Foc. L’alcaldessa de la població amfitriona, Núria Ventura, ha recordat que si bé al principi es dubtava si la fira podria tindre un llarg recorregut, arribar a la setena edició demostra la seua consolidació: “Estem molt contents i satisfets que s’haja consolidat com el punt de trobada de l’economia social i solidària de les Terres de l’Ebre, perquè tothom puga conèixer què estan fent les diferents cooperatives que s’han anat creant amb l’assessorament de l’Ateneu i perquè s’acabe de configurar aquesta xarxa de cooperatives i actors del món econòmic i social“.

Per la seua part Marc Poy, coordinador de l’Ateneu Cooperatiu de les Terres de l’Ebre, ha incidit en la idea que la fira ha servit i serveix d’aparador per a moltes entitats del territori que treballen en l’economia social, per a donar-se a conèixer i per a sensibilitzar a la ciutadania, però també perquè es coneguen entre elles: “la fira posa les persones i les seues necessitat al centre i s’hi busca resoldre aquestes necessitats, però la fira vol anar més enllà i ser un espai de trobada, debat i de reflexió de les entitats sobre l’economia social i sobre estos reptes i necessitats de les persones en tots els àmbits“. Des de l’Ateneu s’assessora i s’acompanya cada any, segons Poy, entre 30 i 35 persones que volen crear una entitat de l’economia social, de les quals s’acaben constituint 6 o 7. La fira n’és l’ecosistema on es retroben totes.

Enguany la fira va oferir una vintena d’expositores i d’activitats i va realitzar diverses xerrades al voltant del centre d’interès, que eren les cures i el valor de les persones enteses més enllà dels moments excepcionals d’una malaltia, sinó com les necessitats de totes les persones i entitats en el seu dia a dia.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 8 = 13

Últimes notícies