HomeAgriculturaLa Fira de l'Oli i la Garrofa de Jesús se suma al...

La Fira de l’Oli i la Garrofa de Jesús se suma al Projecte Emma amb  el sorteig d’un lot de 43 botelles de l’Àgora de l’Oli

La Fira de l’Oli i la Garrofa de les Terres de l’Ebre de Jesús s’ha volgut sumar al Projecte  Emma amb un sorteig d’un lot de les 43 botelles que configuraven enguany l’edició de  l’espai Àgora de l’Oli. Es tracta d’olis d’oliva verge extra de moltes varietats diferents i  d’una gran riquesa gastronòmica. El suculent i poc habitual lot d’olis s’ha pogut aconseguir  per la desinteressada donació dels mateixos productors , que no van dubtar d’inscriure’s a  la fira virtual i contribuir posteriorment a una iniciativa així. S’ha previst posar a la venda  un total de 1.000 paperetes, al preu unitari de 5 euros en concepte de donatiu, que es  podran aconseguir per comerços de Roquetes, Tortosa i Jesús. El guanyador sortirà del  sorteig de la Grossa de Sant Jordi del pròxim 27 d’abril.

El Projecte Emma és una iniciativa de la Fundació Dr. Ferran per a la recerca en càncer de  mama, impulsada pel grup de recerca en patologia oncològica i bioinformàtica de la  Gerència Territorial de les Terres de l’Ebre de l’Institut Català de la Salut. Cada any es  diagnostiquen més de 1.670.000 casos de càncer de mama nous arreu del món. Tot i que  els avenços mèdics en el camp del càncer de mama han aconseguit millorar la curació i  supervivència de les pacients de forma considerable, cada any moren 520.000 pacients a  causa d’aquesta malaltia. El ganglis limfàtics de l’aixella són on amb més freqüència es  propaga el càncer de mama. Les pacients amb càncer de mama amb el tumor localitzat al  pit, tenen una supervivència del 99% als 5 anys del diagnòstic. En canvi, en les pacients  amb metàstasi a l’aixella, la supervivència baixa fins al 85%. El descens més dramàtic de  supervivència es produeix quan la metàstasi s’ha escampat a la resta del cos, més enllà  dels ganglis axil·lars, on la supervivència descendeix al 26%.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

45 + = 53

Últimes notícies