HomeSocietatLa flota d'arrossegament de la Ràpita i Alcanar mantenen la vaga per...

La flota d’arrossegament de la Ràpita i Alcanar mantenen la vaga per denunciar l’increment del preu dels carburants

Els pescadors de la Confraria de Tarragona mantenen la vaga per denunciar la pujada del preu dels combustibles. Aquest dimecres a la tarda es reuniran de nou per decidir si allarguen més dies la protesta. A la Ràpita i Alcanar, la flota sencera d’arrossegament– 39 i tres embarcacions, respectivament- continuen amb l’aturada i han sol·licitat la paralització temporal fins al 31 de març per complir amb la reducció de jornades, ja que consideren “inviable” pescar amb els actuals costos i restriccions. En canvi, en el cas de la pesca d’arts menors, els pescadors han optat per tornar a pescar. A Cambrils, de moment, no faran més dies de vaga, però aquest dijous no han sortit a pescar pel mal temps.

El secretari de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Joan Balagué, ha afirmat que no van aconseguir “solucions clares” després de reunir-se aquest dimarts amb la Secretaria General de Pesca del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. Balagué ha assenyalat que les embarcacions d’arrossegament són les que més consumeixen gasoil i les que han patit més l’increment dels costos d’explotació.

Per aquest factor hem decidit continuar l’aturada, així com per la reducció de jornades que considerem injusta perquè no han tingut en compte els períodes de paralització temporal de les províncies de Tarragona i Castelló que ja fèiem i ens han considerat igual que tothom; llavors entre l’augment dels costos del gasoil i que tenim menys de dies d’anar a pescar, s’ha decidit mantenir l’aturada i sol·licitar deu dies de paralització temporal“, ha manifestat el secretari.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

59 + = 68

Últimes notícies