HomeEconomiaLa flota de Balfegó inicia la campanya de pesca de tonyina roja

La flota de Balfegó inicia la campanya de pesca de tonyina roja

La flota del grup tonyinaire Balfegó salparà divendres del port de l’Ametlla de Mar per iniciar la campanya anual de captura de tonyina roja. La principal empresa catalana de pesca, aqüicultura i comerç d’aquests túnids disposa fins a l’1 de juliol per pescar la quota assignada, enguany de 2.839 tones entre els vaixells espanyols, francesos i italians que la proveeixen. Sortiran a pescar nou embarcacions d’encerclament – inclosos La Frau II i Tio Gel Segon, propietat de l’empresa – i setze vaixells auxiliars. La companyia generarà 300 llocs de treball directes.

Balfegó reclama que hi hagi “disponibilitat” d’inspectors de pesca marítima perquè no es retarden les maniobres de la pesca, com l’entrada de les tonyines a les granges d’engreix.

El grup Balfegó reivindica la disponibilitat dels inspectors de pesca marítima perquè aquests professionals estan negociant les condicions laborals amb el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA). Temen que això puga “entorpir i fins i tot bloquejar” algunes tasques que no es poden fer sense la seua supervisió i control, i que “implique restriccions o impediments en l’operativitat de l’empresa”.

Protocol consolidat

En esta campanya es tornarà a aplicar “el protocol Balfegó“, “únic en la pesqueria d’encerclament i pioner en seguretat, digitalització i benestar animal”. El protocol contempla un màxim de tres captures i transferències per dia, la transferència immediata de la captura a la piscina de transport, i evita capturar bancs de peixos massa grans i amb massa exemplars.

Observadors independents acompanyaran a bord els nou membres de la Comissió Internacional per a la Conservació de la Tonyina Atlàntica (ICCAT, en les sigles en anglès). També es controlaran les tasques de pesca i el traspàs dels túnids capturats entre les piscines amb càmeres estereoscòpiques, que permeten saber el pes mitjà dels peixos amb més exactitud.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 65 = 74

Últimes notícies