HomeSalutLa Fundació Barça col·labora amb l’HTVC per apropar els infants hospitalitzats a...

La Fundació Barça col·labora amb l’HTVC per apropar els infants hospitalitzats a les instal·lacions del club

Aquesta setmana s’ha fet la primera connexió a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta (HTVC) amb els robots Pol i Joyce, una iniciativa impulsada per la Fundació FC Barcelona (Fundació Barça) en el marc del seu programa de Benestar Emocional Pediàtric que té com a objectiu generar experiències positives per a millorar el benestar emocional dels infants i adolescents en situació de malaltia.

Dos infants ingressats a l’HTVC, Ilargi i Pau, han tingut l’oportunitat de visitar virtualment les instal·lacions del Barça gràcies al robot Pol, que els ha donat explicacions en directe. Ilargi és molt barcelonista, la seua mare cus l’escut del Barça a gairebé tots els seus jerseis, per això ha estat especialment emocionada amb la visita virtual. Pau, també seguidor del Barça, igualment ha viscut una experiència única.

Neus Rodríguez, directora mèdica de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, es mostra satisfeta per la iniciativa: “Aquest projecte permet als pacients pediàtrics gaudir d’experiències positives i enriquidores durant el seu ingrés. Agraïm a la Fundació Barça per aquesta col·laboració que tant beneficia als nostres xiquets i xiquetes”.

Estrella Martínez, directora d’Infermeria de l’HTVC, posa en valor la suma d’esforços per a promoure la humanització: “A l’HTVC treballem constantment, a través de diferents accions, per a fer que l’estada hospitalària dels nostres pacients siga el més agradable possible. Iniciatives com la dels robots Pol i Joyce són fonamentals per a la humanització de l’atenció sanitària i aporten moments de pau i alegria en els infants ingressats davant la incertesa que suposa una estada hospitalària”.

Des de fa més de 10 anys, la Fundació Barça duu a terme el projecte Robots, en col·laboració amb hospitals de referència pediàtrica de Catalunya i fundacions que treballen per a la millora de la salut física, mental i social. Aquest projecte permet que, mitjançant l’ús d’un robot amb connexions d’àudio i vídeo, infants que no tenen possibilitat de desplaçar-se puguen interactuar amb altres persones i vivenciar l’experiència Barça.

El robot Pol permet als infants accedir virtualment a les instal·lacions del Club, el Museu del Barça i fer trobades amb els jugadors del primer equip de futbol masculí. Per altra banda, la robot Joyce, “el nou fitxatge” de l’equip femení, ofereix la possibilitat de gaudir d’un tour per la Ciutat Esportiva Joan Gamper i interaccionar amb les jugadores del primer equip de futbol femení.

Aquesta primera connexió s’emmarca en el conjunt d’accions que promou la Fundació Barça per a fomentar la humanització del centre i el benestar dels infants hospitalitzats a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 46 = 53

Últimes notícies