HomeSocietatLa Generalitat destina 800.000 € a les obres de construcció de la...

La Generalitat destina 800.000 € a les obres de construcció de la llotja de peix al port de Deltebre

BAIX EBRE // La llotja de peix del port fluvial de Deltebre és un edifici molt demandat pel sector pesquer que permetrà fer la subhasta del peix, la manipulació i la distribució dins del mateix recinte portuari en què l’Administració portuària invertirà 800.000 euros, amb un termini d’obres de nou mesos.

El secretari de Territori i Mobilitat i president de Ports de la Generalitat, Isidre Gavín, acompanyat de l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, i el patró major de la Confraria de pescadors de Deltebre, Lluís Àngel Casanova, entre altres autoritats, ha visitat este dimarts els primers treballs de les obres de la llotja a les instal·lacions portuàries de Deltebre.

Gavín ha remarcat que la de Deltebre serà “la llotja més moderna de Catalunya”, atès que d’origen “ja s’ha dissenyat amb una visió vinculada a l’atractiu turístic de l’activitat”, a més de preveure “els espais per poder operar i fer millor la feina”. El secretari ha posat en relleu la voluntat del Govern que “els ports siguen autèntics motors econòmics, autèntics dinamitzadors. I això s’aconsegueix si donem a aquestes infraestructures les capacitats i condicions necessàries perquè diferents sectors econòmics siguen palanques d’activitat i d’atractiu”. I ha afegit que “la pesca és un sector absolutament estratègic per ell mateix i també per al progrés econòmic” de les Terres de l’Ebre, “on la pesca va lligada a altres sectors econòmics”.

La llotja de peix al port de Deltebre es construeix perquè es puga fer la comercialització del peix dins de les instal·lacions portuàries pesqueres. Així quan la llotja estiga enllestida, els pescadors descarregaran el peix en caixes des de les embarcacions i amb els carros el portaran a la llotja, per fer la subhasta. Així mateix, l’edifici ha de donar millor servei a una flota de 24 embarcacions d’arts menors.

 

La llotja

Les obres s’han iniciat amb l’excavació dels fonaments de l’edifici i la construcció de noves canalitzacions de serveis d’electricitat, enllumenat, comunicacions i aigua. Ara, ja estan fent els fonaments per construir la llosa que serà la base de l’edifici.

El projecte preveu fer tres zones diferenciades amb un espai per a la recepció del peix amb una sala de subhastes amb grades, una sala de manipulació de peix i un espai per a la distribució dels productes pesquers. També es crearan espais annexos per encabir una cambra frigorífica i el magatzem de caixes. A més, es farà un tercer espai administratiu per a les oficines de la Confraria de pescadors de Sant Joan i una sala de reunions.

Per integrar millor el port amb la població i promoure l’activitat pesquera, es crearà un circuit a la sala de subhastes perquè els visitants puguen veure la subhasta del peix, atès que aquest és un fort atractiu turístic de les poblacions pesqueres.

El nou equipament disposarà d’un bar-restaurant des d’on es podrà promocionar el turisme gastronòmic, la cultura marinera i donar prestigi a la gastronomia catalana i la dieta mediterrània amb el peix de proximitat. De pas els visitants així com les vistes de la desembocadura de l’Ebre.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

43 + = 50

Últimes notícies