HomeSense categoriaLa Generalitat obre este dijous la línia d'ajudes de 5 MEUR per...

La Generalitat obre este dijous la línia d’ajudes de 5 MEUR per a organitzadors de fires afectats per la covid-19

TERRES DE L’EBRE // La Generalitat de Catalunya obrirà este dijous la línia d’ajudes de cinc milions d’euros per a organitzadors d’activitats firals afectats per les restriccions vinculades a la covid-19. Segons ha informat este dimecres el Departament d’Empresa a través d’un comunicat, les sol·licituds s’hauran de fer telemàticament a través del Canal Empresa i es podran demanar fins al pròxim 30 de març a les 14.00 h. Les subvencions, que tenen com a objectiu “pal·liar les afectacions econòmiques derivades de les restriccions”, van dels 6.000 als 45.000 euros, en funció del nombre d’expositors de cada fira i dels metres quadrats dels recintes. S’atorgaran per ordre d’arribada i seran compatibles amb altres ajudes fins a un màxim de 800.000 euros.

Els beneficiaris d’esta nova línia seran els organitzadors firals que estiguen inscrits al Registre d’Activitats Firals de la Direcció General de Comerç. També serà necessari que les empreses hagen transmès al registre la celebració d’activitats firals que tinguen una durada mínima d’una jornada –matí i tarda- i màxima de quinze dies consecutius, amb un màxim de dues edicions l’any. Alhora, caldrà que les seues activitats es concentren en un recinte “identificable“, que pot ser tancat o a l’aire lliure, i amb serveis adequats per als expositors i visitants.

Queden exclosos els congressos, les activitats amb finalitats culturals, educatives, científiques, cíviques o socials, les activitats promocionals de venda organitzades per establiments comercials o empreses especialitzades i els mercats adreçats al públic en general amb venda directa i retirada de mercaderia, encara que reben la denominació tradicional de fira.

Els ajuts activats per la Generalitat es dividiran en dos àmbits. En primer lloc, s’atorgaran subvencions a organitzadors de fires per activitats suspeses, celebrades amb pèrdues de més del 50% o realitzades en format virtual o híbrid. En este cas, les ajudes consistiran en una aportació única per activitat firal afectada que variarà en funció del nombre d’expositors. Els organitzadors de fires rebran 6.000 euros per activitat firal si aquesta tenia menys de 49 expositors, 12.000 euros per activitat si el nombre d’expositors se situa entre 50 i 100 i fins a 18.000 euros per activitat si la xifra d’expositors supera el centenar.

En este cas, l’import es definirà en funció del nombre d’expositors i del prorrateig entre el total de sol·licituds presentades. Per poder rebre l’ajut, serà necessari que els organitzadors d’activitats firals no realitzen més de 15 activitats firals l’any.

Pel que fa a la segona part de les ajudes, estes aniran destinades a organitzadors firals amb recinte fix i cobert on se celebren un mínim de dues activitats firals anuals. En este apartat, l’import de les subvencions vindrà definit pels metres quadrats de cada espai. Si el recinte té menys de 2.000 metres quadrats, l’ajuda serà de 10.000 euros; si té entre 2.000 i 5.999 metres quadrats, la subvenció puja a 25.000 euros, i a partir dels 6.000 metres quadrats, l’aportació ascendeix als 45.000 euros.

Per poder rebre l’ajut, els sol·licitants s’han de comprometre a continuar organitzant activitats firals quan s’aixequen les restriccions. Per altra banda, la Generalitat exigeix que, com a mínim, els beneficiaris de les ajudes celebren una nova edició de l’activitat firal per a la qual es rep la subvenció.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 89

Últimes notícies