HomeCulturaLa URV participa en el projecte europeu INPACT de cocreació d’eines per...

La URV participa en el projecte europeu INPACT de cocreació d’eines per al sector cultural

Es tracta del projecte INPACT- Innovative Partnership for Artistic and Cultural Transition, coordinat per l’entitat sociocultural Les Têtes de l’Art, de Marsella, i en el qual també participa la URV amb el grup de recerca en comunicació Asterisc. Aquesta aliança de coneixement innovadora dissenyarà eines i mètodes per a artistes i agents culturals que s’enfronten a una creixent inestabilitat social i econòmica a la majoria de països europeus. La crisi actual de la covid-19 afeblirà encara més les seues condicions laborals i de vida en els pròxims anys.

Per abordar aquesta problemàtica del sector cultural – important per a la cohesió social -, un equip d’organitzacions de França, Espanya, Itàlia, Grècia, Hongria i Lituània desenvolupen un conjunt d’eines de mètodes i habilitats per a artistes i organitzacions culturals. Des de la URV es treballarà amb aquests agents culturals en solucions viables per afrontar les transicions social, econòmica, ambiental, digital i democràtica actuals, per garantir un futur més prometedor en el sector cultural. El paper de la URV en el projecte és desenvolupar la metodologia de cocreació, l’organització de formacions i tallers sobre els diferents temes, i la realització d’una websèrie.

Aquesta iniciativa, finançada pel programa Erasmus+ de la Comissió Europea, s’implantarà fins a l’octubre 2022. El projecte INPACT compta amb l’experiència prèvia de la xarxa ROOTS & ROUTES que porta més de 15 anys treballant per a artistes i organitzacions culturals arreu d’Europa, oferint escenaris, mobilitat internacional i formació.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 74 = 79

Últimes notícies