HomeEconomiaLa Generalitat treu a subhasta un immoble procedent d'herència intestada a Bot

La Generalitat treu a subhasta un immoble procedent d’herència intestada a Bot

El Departament d’Economia i Hisenda ha convocat la subhasta pública d’un total de 36 immobles procedents d’herències intestades de tot Catalunya. Concretament, n’hi ha un a bot, quatre a Sant Feliu de Guíxols; tres a l’Hospitalet de Llobregat, a Santa Coloma de Gramanet i a Valls; dos a Barcelona, a Masquefa, a Sallent i a Tordera; i un a Badalona, a la Bisbal de Falset, a la Bisbal d’Empordà, a Breda, a Castelldans, a Castellví de la Marca, a Guimerà, a Molins de Rei, a Puigcerdà, a Reus, a Rubí,  a Vila-rodona i a La Vilella Baixa.

D’acord amb l’anunci que publica avui el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya, les propietats que avui es posen a la venda estan distribuïdes en 36 lots separats. Els interessats a licitar per algun dels lots de la subhasta, tenen temps fins al pròxim 25 d’octubre per presentar les seues ofertes a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat.

La subhasta es farà l’1 de desembre del 2022, a les 12 h, en un acte obert al públic a la seu del Departament d’Economia i Hisenda, on s’efectuarà l’obertura dels sobres econòmics i els licitadors podran millorar les seues ofertes a mà alçada.

La Direcció General del Patrimoni ha habilitat un telèfon d’informació i una adreça de correu electrònic per a les persones interessades a visitar algun dels immobles que estan a la venda. A més, les característiques tècniques de totes les finques es poden consultar al web del Departament d’Economia i Hisenda i a la Plataforma de Serveis de Contractació Pública.

Per participar en la subhasta s’ha de dipositar, amb caràcter previ, a la Caixa General de Dipòsits del Departament d’Economia i Hisenda, l’import de la garantia del preu de sortida de cada immoble, que s’estableix al plec de condicions d’esta subhasta.

Amb la venda de tots els lots, la Generalitat preveu obtenir un mínim de 3.290.800 euros, que pot ser millorat a l’alça. D’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, els imports aconseguits podran ser destinats a finalitats residencials o a establiments d’assistència social o a institucions culturals preferentment del municipi o la comarca d’on tenia la darrera residència el causant.

La Junta d’Herències, un òrgan col·legiat del qual formen part la Generalitat i les associacions municipalistes que representen a totes les corporacions locals, serà l’encarregada, un cop l’herència estiga totalment liquidada, d’establir els criteris per a l’efectiva distribució dels imports, mitjançant les corresponents convocatòries públiques, a les entitats interessades que hi puguen participar com a beneficiàries.

L’administració té encomanda legalment la funció de tramitar les herències intestades de les persones amb veïnatge civil català que han mort, presumiblement, sense haver atorgat testament i sense hereus o familiars coneguts, fins al quart grau de consanguinitat i de destinar els béns que hereta procedents d’aquestes herències intestades a entitats assistencials, socials, sanitàries o culturals i a polítiques d’habitatge social.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 91

Últimes notícies