HomeCulturaCultura convoca una línia d’ajuts a les àrees rurals dotada amb 2,36...

Cultura convoca una línia d’ajuts a les àrees rurals dotada amb 2,36 MEUR

El Departament de Cultura convoca una nova línia d’ajuts dotada amb 2,36 milions d’euros amb l’objectiu d’incrementar l’activitat cultural a les àrees rurals.

La línia de subvencions, també té com a objectiu ampliar i diversificar l’oferta cultural en àrees rurals, mitjançant el finançament de projectes i activitats que representen una contribució significativa a l’ecosistema cultural del territori i, en particular les activitats i projectes que estiguen relacionats amb espectacles artístics i culturals, festivals, exposicions, cicles, fires i mercats, i altres activitats culturals similars.

La convocatòria s’adreça als municipis del medi rural, que tenen una població inferior a 30.000 habitants.

L’import de les subvencions per a cada projecte és, com a màxim, del 80% de la despesa subvencionable de les actuacions, amb un màxim de 75.000 euros i l’import mínim que es pot sol·licitar és de 25.000 euros.

El període per presentar les sol·licituds ja està obert i finalitzarà el 27 de setembre del 2022. Estes subvencions es financen mitjançant recursos derivats de l’instrument europeu de recuperació NextGenerationEU, per mitjà del Mecanisme de recuperació i resiliència que estableix el Reglament (UE) 2021/241, del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer.

La nova línia d’ajuts s’emmarca en les polítiques de promoció de l’accés lliure i universal a la cultura com un dret bàsic de tota la ciutadania, un dels eixos del Departament de Cultura en aquesta legislatura. Així, s’entén la cultura com un bé essencial necessari per al benestar col·lectiu que fomenta el pensament crític, afavoreix l’accés al coneixement, impulsa la creativitat i estimula el gaudi en totes les seues formes d’expressió. Actualment, amb aquest objectiu, el Departament de Cultura està desenvolupant la Llei de drets culturals.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 5 =

Últimes notícies