HomeSense categoriaLa Gerència Territorial de l'ICS a Terres de l'Ebre celebra la Jornada...

La Gerència Territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre celebra la Jornada del Dia Mundial contra el Càncer de Mama a Tortosa

L’objectiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama és conscienciar la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia.

La Jornada del Dia Mundial contra el Càncer de Mama organitzat per la Gerència Territorial de l’ICS a Terres de l’Ebre, i presentat per Maria José Rallo, directora de l’HTVC i d’Ester Gavaldà, adjunta a la Direcció del Servei d’Atenció Primària Terres de l’Ebre, va consistir en diferents taules que va formar part de la jornada i van intervenir professionals de la Gerència Territorial com la cirurgiana del Servei de Cirurgia de l’hospital, Leyre Rodrigo; l’oncòloga i coordinadora del Servei d’Oncologia del centre; i la metgessa de família del CAP l’Ametlla de Mar, Núria Mancho, han fet una xerrada sobre la detecció i el cribratge del càncer de mama.

Cristina Sanz i Concepció Rodríguez, infermeres del CAP EL Temple i de l’Hospital de Dia de l’HTVC, que van presentar el programa Pacient Expert en Càncer de Mama en l’àmbit de l’ICS Terres de l’Ebre. I també, Concepció Rodríguez i la dinamitzadora del taller, Asyris Lappin, van presentar el taller de relaxació i meditació adreçat als pacients que estan en tractament amb quimioteràpia, que s’ha iniciat aquest any al CAP Roquetes. Les sessions duren una hora i tenen seguiment durant tot el procés de tractament de la pacient. Concepció Rodríguez va parlar sobre la consulta d’infermeria oncohematològica de l’Hospital de Dia. I finalment, Ramon Bosch, president de la Fundació Doctor Ferran i Carlos López, coordinador de recerca de la Gerència Territorial van presentar el projecte Emma per a la investigació del càncer de mama.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de Mar Lleixà, directora dels Serveis Territorials de Salut a Terres de l’Ebre.

Redaccio N.B.
Redaccio N.B.
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

85 + = 86

Últimes notícies