HomeEducacióLa Gran Final Nacional del ‘Pica Lletres’ arriba diumenge a Canal Terres...

La Gran Final Nacional del ‘Pica Lletres’ arriba diumenge a Canal Terres de l’Ebre

Després de mesos de nervis i emocions, diumenge a la tarda sabrem finalment quin és l’alumne que millor lletreja de Catalunya. I és que Canal Terres de l’Ebre emetrà la Gran Final Nacional del concurs el ‘Pica Lletres’, que des del 2007 posa a prova el coneixement del català dels estudiants del país. A partir de les 19.15h, doncs, enganxa’t a Canal Terres de l’Ebre per seguir la Gran Final Nacional d’enguany. Aquest any el Col·legi Diocesà Sagrada Família de Tortosa es l’encarregat de representar les Terres de l’Ebre, en aquesta Gran Final que es juga al Teatre de la Passió d’Esparraguera.

Des del Teatre de la Passió d’Esparreguera, la Gran Final Nacional del Picalletres reunirà 16 nois i noies de 3r d’ESO que han quedat finalistes a les edicions territorials del concurs, disputades al llarg del curs acadèmic. Aquest any, a més, tornaran a seure a les butaques del teatre més de 800 companys i companyes dels finalistes per donar-los força i animar-los. Aquesta és un gran gala produïda per La Xarxa que tornarà a tenir com a mestre de cerimònies el músic i actor Joan Dausà. Veurem, doncs, l’habilitat i la rapidesa amb què els participants afronten les diferents rondes de lletreig. L’any passat es va endur la victòria Pau Biosca de l’Institut Josep Lladonosa de Lleida. Estarem pendents a veure qui és el guanyador d’aquesta nova temporada.

Un projecte pedagògic d’àmbit nacional

El ‘Pica Lletres’ és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves. Al llarg de tot el curs, el concurs ha mobilitzat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans. Es tracta d’un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals, basat en un format de Produccions Audiovisuals Antàrtida. Es va estrenar a TV3, però el 2007 va fer el salt a les televisions locals. Aquesta temporada s’hi han implicat 17 canals de proximitat: Canal Reus TV, Canal Terres de l’Ebre, Penedès TV, Canal Blau, VOTV, TAC 12, ETV, Televisió de Badalona, Canal Terrassa, Cugat.cat, EL9TV, Lleida TV, Mataró Televisió, Olot Televisió, Televisió de Girona, TV Ripollès i TV Costa Brava.

Des de fa cinc anys, a més, el concurs compta amb una versió radiofònica en què participen una vintena d’emissores locals. Els participants, en aquest cas, són alumnes de 2n d’ESO.

On i quan podem veure la Gran Final Nacional del ‘Pica Lletres’?

El programa s’emet diumenge, a les 19.15h a Canal Terres de l’Ebre i també es podrà seguir en directe aquí.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 6 =

Últimes notícies