HomeSuccessosLa Guàrdia Civil de Tarragona intervé en una parada de mercat ambulant...

La Guàrdia Civil de Tarragona intervé en una parada de mercat ambulant de Tortosa una gran quantitat de roba falsificada

Al llarg del matí del passat dissabte dia 23 de març, es va realitzar un dispositiu policial per part de la Patrulla de Fiscal i Fronteres amb seu a l‘Ametlla de Mar.

La fi del dispositiu era controlar els productes que es trobaven a la venda en les diferents parades del mercat ambulant de la localitat de Tortosa, controlant el compliment de la normativa fiscal que empara als productes de lícit comerç, ja que a vegades es detecten productes falsificats, que vulneren el dret a la propietat industrial.

El dispositiu, format per especialistes en Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil, va trobar productes falsificats en només una de les parades amb productes tèxtils a la venda de reconegudes marques comercials, trobant fins a 1600 peces falsificades.

Aquest tipus d’actuacions, habituals en les Unitats de Fiscal i Fronteres de la Guàrdia Civil distribuïdes pel territori, tenia com a objectiu perseguir el frau a la propietat industrial.
El mateix preu pel qual estaven a la venda les peces, va alertar als agents, ja que es trobava molt per sota del valor de marcat real, per la qual cosa va ser requerida de la persona encarregada de la parada, tota la documentació que empara el producte tèxtil a la venda, format per samarretes, gorres, chandals o roba interior.

Davant la falta de documentació els agents van optar per controlar la furgoneta de la parada, on van trobar encara mes caixes amb roba falsificada, per la qual cosa va ser immediatament aprehès tot el material a la venda, així com el que es va trobar a l’interior del vehicle, arribat a comptabilitzar les 1600 peces.

A tot el producte aprehès se li calcula un valor de 30.000 euros, encara que segons el preu mitjà del valor de marca, es calcula un perjudici econòmic per al total de les marques relacionades, pròxim als 200.000 euros.

Foto: Cedida

La venda de productes falsificats a més de provocar pèrdues econòmiques a les marques afectades i constituir un frau fiscal, vulnera el dret a la propietat industrial, i fins i tot segons quin tipus de producte sigui, pot suposar un risc per als seus usuaris, ja que molts dels productes falsificats en el cas d’electrònica, poden provocar accidents per mal funcionament, al no haver passat els minuciosos controls de qualitat als quals haurien d’haver estat sotmesos.

S’han instruït diligències policials i s’ha investigat penalment al responsable de la parada, per presumpte delicte contra la propietat industrial.

Les diligències, així com tots els efectes intervinguts han quedat a la disposició del Jutjat d’Instrucció en funcions de Guàrdia dels de Tortosa.

L’actuació policial s’emmarca dins de les competències fiscals que té encomanades la Guàrdia Civil en matèria de protecció de la propietat industrial i dels consumidors, evitant així el frau i el contraban de productes falsificats, protegint la salut i integritat física dels usuaris finals en el cas d’una altra mena de productes diferents a la roba.

A més, s’evita una competència deslleial per a altres comerços què si compleixen amb les seves obligacions fiscals i compren els seus productes a preus superiors, en pagar-los a les marques al seu preu habitual.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

30 + = 33

Últimes notícies