HomeTerres de l'EbreLa Guàrdia Civil decomissa més de 15.000 piles falsificades en establiments del...

La Guàrdia Civil decomissa més de 15.000 piles falsificades en establiments del Baix Ebre i la Ribera d’Ebre

TERRES DE L’EBRE // Més de 15.000 piles falsificades han estat decomissades en establiments del Baix Ebre i la Ribera d’Ebre, en el marc d’un operatiu dut a terme per la Guàrdia Civil de l’Ametlla de Mar. Efectius de la Patrulla Fiscal i de Fronteres han dut a terme una investigació sobre la venda de piles falses que es distribuïen en una desena d’establiments comercials. En concret, s’han intervingut 15.300 unitats d’una coneguda marca. Va ser a l’agost quan es va detectar que en un comerç s’exposaven diversos models d’una marca de piles concreta, que va fer aixecar sospites sobre la seva autenticitat. Els agents van demanar la presència del propietari i aquest no va poder acreditar d’on procedien els articles i no tenia cap document legal de compra.

La Guàrdia Civil va inspeccionar el material, que estava exposat per a la venda, i va comprovar que es tractava de gènere falsificat. Acte seguit, els agents van intervenir les piles. Un pèrit de la marca, víctima del plagi, va examinar-les posteriorment i va determinar que efectivament eren una falsificació, fent ús d’estampacions i noms de la marca original, sense cap autorització.

A partir d’aquí, es va prendre declaració al propietari de l’establiment com a investigat en un suposat delicte contra la propietat intel·lectual i se’l va posar a disposició del jutjat de guàrdia de Gandesa. La investigació policial va prosseguir i, durant el mes de setembre, es van detectar deu establiments més, on també es comercialitzaven piles falsificades. Se n’han intervingut un total de 14.100 unitats i hi ha hagut una desena d’investigats pel mateix delicte, comunicant-se les actuacions als jutjats de guàrdia de Tortosa, Falset i Gandesa.

La Guàrdia Civil informa que adquirir aquests productes podria suposar un risc per a la salut dels consumidors ja que es fabriquen amb metalls pesats com plom, cadmi o mercuri, i que, en ser falsificacions, no hi ha cap tipus de control de qualitat en la seva fabricació. És per això que el cos policial aconsella a la ciutadania que compri en establiments de confiança o per canals legals de distribució.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 34 = 39

Últimes notícies