HomeTerres de l'EbreLa Guàrdia Civil localitza un dipòsit il·legal d'uralita amb amiant a Campredó

La Guàrdia Civil localitza un dipòsit il·legal d’uralita amb amiant a Campredó

TORTOSA // Agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Tortosa han denunciat el responsable d’un terreny de Campredó on han localitzat un dipòsit incontrolat i il·legal amb més de 6.000 quilos d’uralita que contenia amiant. El paratge està ubicat a la zona d’Argilers i el fibrociment amb amiant estava exposat al medi natural. El dipòsit es va descobrir el passat diumenge durant un patrullatge de protecció del medi ambient en zona forestal a la comarca. Entre els residus nocius hi havia una gran quantitat de plaques d’uralita, sacs amb restes de més plaques i canonades fabricades amb fibrociment i amiant abandonades sobre el terreny.
 
L’amiant, amb què estaven fabricats els residus localitzats per la Guàrdia Civil, és un producte cancerigen prohibit a Espanya des del 2002. La uralita és el nom comercial del fibrociment que s’usa per a cobertes i teulades. L’amiant és perillós per a l’aparell respiratori i pot provocar fibrosi pulmonar, càncer de pulmó i altres malalties greus. El risc de manipulació es produeix quan es desmantella una construcció perquè les fibres de la uralita es despenen quan es talla o es manipula. La retirada d’aquest material l’han de fer empreses adscrites al Registre d’Empreses amb Risc d’Amiant (RERA), especialitzades en aquestes operacions.

Les plaques d’uralita trobades per la Guàrdia Civil a Campredó estaven escampades a la intempèrie, sense tancat perimetral o altres mesures de seguretat que impedissin l’accés de persones al dipòsit d’aquests residus nocius i molt perillosos.

El propietari de la finca ha estat denunciat per emmagatzemar residus perillosos per a les persones i el medi ambient. S’ha remès una còpia de les actuacions a l’Agència Catalana de Residus

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

79 + = 81

Últimes notícies