HomeSense categoriaLa Guàrdia Civil recupera un valuós reliquiari robat fa 40 anys a...

La Guàrdia Civil recupera un valuós reliquiari robat fa 40 anys a l’església de Gandesa

ACN Gandesa .- La Guàrdia Civil ha recuperat un valuós reliquiari de plata del segle XVI. El van robar fa quaranta anys a l’església parroquial Verge de l’Assumpció de Gandesa, a la Terra Alta. La investigació va començar a principis d’aquest any quan es va identificar el reliquiari en el catàleg online de fotografies d’un museu municipal. Tenia característiques similars al que es va robar a l’església de Gandesa l’any 1979. Li havien fet algunes modificacions perquè no es reconegués. El reliquiari robat és una peça de plata d’art sacre que forma part del patrimoni històric del país. El jutge de Gandesa decidirà ara quin és el seu destí final.

La policia va reclamar documentació a institucions públiques i privades de Barcelona, Tarragona i Castelló per resoldre si era el reliquiari robat a Gandesa. La documentació determinant va ser la d‘un antiquari de Barcelona, que tenia una nota manuscrita on s’explicava que el reliquiari s’havia comprat a un particular l’any 1979, per un milió cinc-centes mil pessetes, menys de 15.000 euros. La peça formava part d’una col·lecció privada de més de dos mil elements. Quan el seu propietari va morir, la va cedir a un museu municipal.

Amb la col·laboració d’un perit del Departament de Cultura es va comprovar que era el reliquiari robat a Gandesa fa quaranta anys. És de plata, de 50 centímetres d’altura, d’estil plateresc i datat en la meitat del segle XVI. Té una gran valor històric, artístic i econòmic.

La Guàrdia Civil ha descartat responsabilitats per part de la fundació que gestiona el museu on s’exposava. Els intermediaris havien amagat la procedència de l’obra i li havien fet modificacions perquè no se la relacionés amb la robada. Les diligències ja s’han entregat al jutjat d’instrucció de Gandesa. Mentrestant, el reliquiari es guarda al museu on s’exposava fins que el jutge decreti que fer-ne.

  •  
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 75

Últimes notícies