HomeSocietatLa imatge de la Mare de Déu de la Cinta tornarà dissabte...

La imatge de la Mare de Déu de la Cinta tornarà dissabte al Muntell de les Verges a la desembocadura del riu Ebre a Deltebre

El 7 de juliol s’inaugurarà la columna amb la imatge de la Mare de Déu de la Cinta al Muntell de les Verges de Deltebre, restituint així un element existent des de l’any 1969 quan es van col·locar i beneir en aquell indret les imatges de la Virgen de Montes-Claros, del Pilar i de la Cinta, patrones de Reinosa, Saragossa i Tortosa respectivament.

El Muntell Gros o Muntell de les Verges és una duna fluvial de quatre metres d’alçada situada al marge esquerre del riu, sent el punt més alt del Delta de l’Ebre, i durant anys es va considerar l’inici del Camí de Santiago a la zona de l’Ebre. Posteriorment algunes d’aquelles verges van desaparèixer sent substituïdes per unes altres. Per culpa del pas dels anys i per algun acte de vandalisme les imatges es van malmetre i van necessitar una remodelació i condicionament de l’espai per part de l’ajuntament de Deltebre amb set nous monòlits amb les diferents advocacions marianes i que representarien les comunitats autonòmes per on passa el riu Ebre: la Verge de Montesclaros de Cantàbria, la Verge de la Penya de França de Castellà-Lleó, la Verge de la Valvanera de la Rioja, la Verge d’Arantzazu del País Basc, Santa Maria La Real de Navarra, la Verge del Pilar de l’Aragó i la Verge de l’Assumpció de Catalunya.

L’ajuntament de Deltebre no ha dubtat en donar una resposta positiva a la petició de la Reial Arxiconfraria de la Cinta reivindicant poder tornar a tenir a El Muntell a la patrona de Tortosa.

Per al dissabte 7 de juliol s’ha organitzat una anada a Deltebre amb sortida en autobús des de Tortosa a les 11,15 hores des de l’estació de l’HIFE, per arribar al Muntell de Deltebre a les 12,30 hores, assistir a una missa i la inauguració de la columna amb la imatge de la Cinta. A les 14,00 hores s’ha previst un dinar al restaurant Pas de Buda, a les 16,00 hores un creuer fins a la desembocadura i poder passar així  per primer cop des del riu per davant de les verges, per tornar cap a Tortosa a les 17,30 hores. El preu per persona és de 30 euros i inclou el bus, dinar i creuer.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 72 = 76

Últimes notícies