HomeCulturaLa IX edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla tindrà com...

La IX edició del Festival Músiques en Terres de Cruïlla tindrà com a protagonistes La música i les arts escèniques

El Festival Músiques en Terres de Cruïlla torna un any més a l’agenda cultural de les Terres de l’Ebre per visualitzar la relació entre la música i les arts escèniques.

La novena edició del festival, es repartirà en diferents caps de setmana: 16 i 17 d’octubre i el 6, 7 i 27 de novembre, i està organitzat per l’Agrupació Musical Senienca, el Centre d’Estudis Seniencs, l’Institut Ramon Muntaner i l’Ajuntament de la Sénia.

El certamen s’iniciarà este dissabte 16 d’octubre al Centre Obrer amb la Jornada: música i arts escèniques en Terres de Cruïlla, un matí dedicat a diferents experiències al voltant de la música aplicada a la imatge i l’escenografia.

El director i compositor Oscar Senén serà l’encarregat d’inaugurar l’activitat amb la conferència marc La música al cinema i els videojocs. La jornada continuarà amb una roda d’experiències on intervindran els actors i músics David Anguera i Xuel Díaz per parlar sobre el seu projecte ‘Canta’m un conte,’ un espectacle familiar que es podrà veure el mateix dissabte a les 18 h.

Els seguiran Marga Julià – directora de l’Escola de Teatre de Tortosa – i Domingo Tomàs – gestor cultural – per debatre sobre El folklore d’ahir i avui. Hi continuaran l’actriu Bienve Borrás i el músic Joan Miró de l’Escola de Teatre i Circ d’Amposta amb la intervenció ‘Un dia qualsevol em vaig despertar poesia’.

Finalitzaran la roda d’experiències el músic Mario Roig i l’escriptor Jordi Pla per parlar sobre la música narrada i la narració musicada.

 

Fira d’Artesania de la Fusta

El Festival, que coincidirà durant este primer cap de setmana amb la Fira d’Artesania de la Fusta de la Sénia, s’hi durà a terme en este recinte firal el 17 d’octubre el curs de Jota ballada a càrrec de Lo Planter a les 12:30 h. Ja a la tarda, sobre les 18 h, hi ha prevista la Trobada de grups de dansa del territori.

Es tracta de dos activitats que es recuperen davant la impossibilitat de realitzar-les durant la darrera edició a causa de la pandèmia.

 

Segon cap de setmana

Durant el segon cap de setmana, el 6 i 7 de novembre, s’hi ha programat un Taller de teatre musical a càrrec de Marga Julià, Marta Viladrich i Maria Lombarte, professores de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa. Es tracta d’un taller dedicat als i les alumnes de les escoles de música i dansa de la Sénia per treballar escenes, cançons i coreografies al voltant d’un conegut musical.

Esta novena edició posarà el seu punt final el dissabte 27 de novembre amb el ja tradicional concert de l’Agrupació Musical Senienca, sota el títol Broadway a la Sénia. Un espectacle dedicat a musicals, que comptarà amb la participació de la soprano Mari Pau Medina i el tenor Joan Carles Blanquer.

L’assistència a la jornada, que se celebrarà el dissabte 16 d’octubre, és totalment gratuïta, però és necessari realitzar una inscripció prèvia.

L’entrada a l’espectacle ‘Canta’m un conte’ del dissabte 16 d’octubre a les 18 h, també és gratuïta i requereix una inscripció prèvia.

 

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 30 = 33

Últimes notícies