HomeSocietatLa Lliga contra el Càncer fa una crida a participar en la...

La Lliga contra el Càncer fa una crida a participar en la Caminada a Tortosa

La Lliga Contra el Càncer de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre recupera una de les activitats emblemàtiques de la programació de les Festes Majors de Tortosa com és la Caminada Popular. Fa més de deu anys que l’organitzen, la tarda del divendres, excepte en els anys d’aturada per la covid, en què no es va poder celebrar.

La Caminada s’ha consolidat plenament a les Festes de la Cinta i ha aconseguit el principal efecte que es busca des de la Lliga: sensibilitzar la societat d’una malaltia que continua sent estadísticament de les pitjors que tenim, i, en segon lloc, aprofitar la circumstància per a aconseguir recaptar fons per tal d’ajudar moltes famílies en el procés de tractament.

Paco Vallespí, delegat a Tortosa de la Lliga Contra el Càncer, reconeix que la Caminada de Festes de la Cinta és una injecció de moral per a l’entitat: “Veure tanta gent al carrer en un acte solidari com el nostre ens anima a continuar treballant per una causa en la qual tots tenim, malauradament, algun amic o familiar implicat”.

Vallespí recorda que els anys de la covid les dinàmiques de l’associació han continuat de la mateixa manera, però amb les dificultats de reduir activitats que ajuden a tenir recursos, “perquè el nostre pressupost es nodrix, al marge d’algunes ajudes institucionals, i sobretot, de les aportacions voluntàries de la gent. Per exemple, divendres, a Tortosa, abans de la sortida de la Caminada, posaren a disposició de tots els participants unes polseres commemoratives que es podran adquirir al preu de 5 euros”.

La sortida de la Caminada es farà, com és habitual, des del barri del Temple, en concret, des de la plaça del Carrilet, per a fer un recorregut per alguns carrers del centre de Tortosa i acabar a la plaça de l’Ajuntament. La convocatòria és a les 18 h i els organitzadors confien a repetir les xifres d’anteriors edicions, que en molts casos havien superat les 500 persones.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

9 + 1 =

Últimes notícies