HomeSocietatLa Marató 2021 lluita per a millorar la qualitat de vida de...

La Marató 2021 lluita per a millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de Salut Mental

Diumenge 19 de desembre se celebra La Marató de TV3, i este any la recaptació acumulada es destina a la salut mental i les seues malalties, que afecten una de cada quatre persones. L’objectiu al qual es vol arribar amb l’ajuda dels diners aconseguits al llarg del cap de setmana és millorar la qualitat i l’esperança de vida de les persones afectades. Els problemes de salut mental tenen un alt impacte social, sanitari i no afecten només els que les patixen, sinó també les persones del seu voltant.

Algunes de les malalties entorn de les quals girarà La Marató 2021 són: depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament, trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions.

Segons les dades d’incidència, es considera que el 50 % d’estos trastorns apareixen abans dels divuit anys, però molts cops no es diagnostiquen fins en l’etapa adulta. Segons afirmen, no diagnosticar en edat infantil els problemes del neurodesenvolupament, com ara el TDAH, pot significar tenir problemes greus al llarg de tota la vida.

Per a la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach, “la sensibilització i la recerca en salut mental sempre són essencials, però després de més d’un any de pandèmia, estem convençuts que ara és més necessària que mai, aquesta Marató, i així ens ho transmeten els experts, que han observat el gran impacte de la pandèmia en aquest àmbit de la salut, especialment en els joves”.

Cada any a les Terres de l’Ebre es fan un seguit d’activitats per a poder col·laborar amb la causa i aportar un petit benefici a la malaltia. Vora una trentena de pobles organitzen al seu municipi activitats per a poder recaptar fons i enviar-los, posteriorment, al programa dedicat a La Marató. Algunes de les activitats proposades pels pobles ebrencs són caminades solidàries, cantada de nadales, ballada i cantada de jotes, rutes ciclistes, bingo, concerts solidaris, representacions teatrals…, entre moltes altres.

Una de les activitats organitzades per la Ràpita és una Sant Silvestre marítima, que es realitzarà el 19 de desembre a les 10 h i fins a les 13 h del migdia. La participació és un donatiu de 5 € per persona, al qual després s’haurà d’afegir el preu del material escollit, que en este cas pot ser caiac, pàdel surf, vela lleugera o bici aquàtica. Al
mateix temps, totes les persones que necessiten neoprè el podran adquirir a la carpa que habilitarà l’organització.

Per altra banda, des de l’Ajuntament d’Alcanar s’han preparat un conjunt d’activitats dedicades a La Marató 2021 i que es faran al llarg del cap de setmana. El dissabte 18 de desembre es jugarà un partit de bàsquet que enfrontarà el CB Alcanar i l’AB Salla d’Alcanar. A la tarda, es duran a terme activitats a càrrec de Club Ballet Alcanar, el Club Patí Alcanar, el Centre esportiu canareu i el Club Twirling Alcanar. A les 20 h tindran lloc dos actes diferents. Per una banda, el concert de Nadal a càrrec del Cor Iúbilo a l’Església de Sant Miquel; i, per altra banda, una desfilada de moda de carrer dels alumnes de 4t d’ESO de l’institut Sòl del Riu, al centre cívic. L’endemà s’organitzarà una marxa popular a càrrec de l’Agrupació excursionista d’Alcanar, amb un preu de 5 €, que es destinarà íntegrament a La Marató 2021 i a la causa de la salut mental.

Aida Cid
Aida Cid
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 5 =

Últimes notícies