HomeCulturaLa música de cambra del DeltaChamber d’Amposta s’estén a Flix, Deltebre, Tortosa...

La música de cambra del DeltaChamber d’Amposta s’estén a Flix, Deltebre, Tortosa i Ulldecona

Torna una nova edició del DeltaChamber Music Festival d’Amposta, el festival internacional de música de cambra, que enguany estén els seus tentacles a més municipis de les Terres de l’Ebre, i també amplia les dates del certamen.

Així, esta setena edició s’allargarà una setmana més, i se celebrarà entre els dies 25 de juliol i 7 d’agost; i comptarà amb la participació d’onze músics de renom internacional, 2 talents jóvens i tres membres del Programa Academy, que van ser seleccionats a l’audició realitzada en l’edició del 2021.

Tot i que, com cada any, la seu principal del DeltaChamber serà Amposta, on hi haurà els dos concerts centrals, al Museu de les Terres de l’Ebre, enguany l’organització ha ampliat les actuacions a quatre municipis més: Tortosa, que ja va estrenar-se en l’edició passada en el marc de la Capitalitat Cultural, però també, Deltebre, Flix i Ulldecona.

En este sentit, s’oferiran quatre concerts que estaran interpretats, dos d’ells, pels solistes del festival, i dos d’ells, en el marc del Programa Academy.

I és que més enllà de l’objectiu inicial d’apropar la música de cambra al públic, fet que, en els darrers anys, l’ha portat a consolidar-se com el festival internacional de música de cambra de les Terres de l’Ebre, una de les apostes clares del festival és el talent jove. Per això, tot i que el certamen ja comptava des de la segona edició amb el Programa Young Talent, una iniciativa per a formar el talent jove nacional, promovent l’aprenentatge de músics destacats i impulsant-los professionalment; ara, a més, l’organització també ha creat el Programa Academy, un projecte pedagògic adreçat a jóvens músics nacionals.

En este sentit, de l’audició oberta que hi haurà per a escollir el Young Talent, també s’escolliran músics per a participar en l’edició del 2023 del Programa Academy.

El primer conviurà amb els solistes i participarà en els concerts centrals del DeltaChamber 2023; i els ‘acadèmics’ conviuran amb alguns dels solistes dels festivals i prepararan un programa diferent de música de cambra que es mostrarà en algunes de les poblacions ebrenques participants del festival. Tots els jóvens músics interessats en ambdós programes poden consultar les bases de l’audició i inscriure-s’hi a www.deltachambermusicfestival.com. A més a més, els joves seleccionats tindran les despeses que es deriven de la seua participació pagades per l’organització.

D’altra banda, davant l’èxit assolit en les edicions del 2020 i el 2021, en un intent d’adaptar el certamen a les restriccions derivades de la pandèmia, enguany tornaran a oferir-se una vintena d’actuacions en petit format: els concerts de tu a tu, entre un músic i un oient, en dos municipis diferents, dels quals encara no s’ha desvetllat la ubicació.

Finalment, i per cinquè any consecutiu, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya de la demarcació de l’Ebre serà l’encarregat de l’organització del nou Concurs d’Arquitectura Efímera. La proposta singular guanyadora que combine la música de cambra amb una instal·lació efímera intervindrà l’espai dels concerts centrals del festival, és a dir, el Museu de les Terres de l’Ebre, a Amposta.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

5 + 3 =

Últimes notícies