HomeSocietatLa nova ExpoEbre convenç i fascina amb les novetats i les experiències...

La nova ExpoEbre convenç i fascina amb les novetats i les experiències amb què s’ha reinventat

La nova ExpoEbre, la fira multisectorial de Tortosa, convenç i fascina el públic amb les novetats, activitats i experiències que incorpora en la seva esperada 76a edició –posposada dos anys. La fira posa l’accent en les oportunitats de “la nova ruralitat” per demostrar que els territoris no metropolitans com l’Ebre no estan quedant desfasats sinó que sumen l’atractiu de la qualitat de vida a les oportunitats de futur. El gran atractiu d’enguany és la secció EbreTech, un espai on el públic queda enlluernat pels humanoides de gran i petit format de l’empresa Casual Robot i també per les experiències de realitat virtual, els drons i els vehicles autònoms o les mecanitzacions que mostren les empreses ebrenques.

Les cues a l’espai EbreTech són constants, per poder xerrar i ballar amb petits humanoides, veure les “trapelleries” de ‘Patitas’, un gos robot, immergir-se en realitats paral·leles amb ulleres de realitat virtual, jugar un tres en ratlla contra un braç mecànic, o descobrir les funcionalitats d’impressionants aparells dron.

En aquest espai es promociona, entre d’altres, el FabLab Terres de l’Ebre, obert fa només mig any a Amposta, en el qual es vol “apropar les tecnologies a la ciutadania“. Com ha definit Jordi Giner, tecnòleg, és com “una biblioteca digital” datada amb eines com impressores 3D o rutes de control numèric per a talls de fusta, perquè qualsevol persona pugui anar al laboratori a aprendre com s’utilitzen i que pugui “prototipar” idees pròpies. “Vinculem i ajudem que tinguin aquesta capacitat“, ha remarcat Giner. En aquest “primer any de prova“, estan atenent les inquietuds de molts particulars, però també hi ha empreses amb idees molt clares a qui ajuden a formar-se per executar “coses específiques“.

EbreTech ofereix moltes experiències de la mà de Casual Robots, una empresa pionera amb més de 400 unitats robòtiques, de les més grans del sud d’Espanya. Han portat a Tortosa tota mena de rebots humanoides a la fira així com assistents personals de la llar que permeten alertar dels perills i descuits dels seus amos –sobretot en persones dependents o amb altres malalties. “Cada vegada tenim més robots a casa i al final ens faran la vida més fàcil“, ha defensat Ricardo Cuenllas, cap tècnic de l’empresa. Cuenllas ha contat que aquests dies a la fira de Tortosa, són les persones grans les que més se sorprenen amb el que fan els robots perquè els infants han nascut amb les noves tecnologies a les mans. “Ells els parlen de tu a tu a les màquines“, ha detallat.

L’espai tecnològic d’ExpoEbre s’ha pensat per aglutinar el talent i les empreses capdavanteres del territori “que fan coses molt potents en robòtica i tecnologia” i que “era important que tinguessin un espai a Expoebre“, com ha destacat l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. L’espai està agradant molt al públic i és també un indicatiu que el territori pot competir en aquest sector.

Giner ha defensat el concepte de “nova ruralitat tecnològica” amb el qual s’han d’enterrar pessimismes i estereotips negatius que són una llosa per al territori. “Sempre diem que aquí no es fa res, que estem al cul del món a les Terres de l’Ebre, però és mentida. La gent cada vegada aposta més per les zones rurals, on es viu molt bé i tenim tecnologia a l’abast de tothom i de molta qualitat“, ha defensat el responsable del FabLab.

Més expositors i públic que mai

Si la 76a edició d’ExpoEbre va començar dijous amb una destacada participació dels expositors (205), tot fa preveure que es tancarà aquest diumenge a la nit amb més públic que en les millors edicions prepandèmia. Roigé s’ha mostrat molt satisfeta per l’èxit de participació que està tenint la fira i per l’acollida de les més de 70 activitats i noves zones que s’han estrenat. “Volíem anar més enllà i sembla que podem superar els visitants d’altres edicions i que la gent confia en les noves experiències“, ha dit l’alcaldessa. La fira ha reorganitzat també els espais d’oci i lleure fora del pavelló firal amb la zona de gastromarket, el Taste&Fashion amb diverses ‘food trucks’ i parades de venda de productes, on també es fan concerts musicals.

ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

34 + = 37

Últimes notícies