HomeCulturaLa nova programació del TAFP porta a Tortosa dos propostes del TNC...

La nova programació del TAFP porta a Tortosa dos propostes del TNC i incorpora una comèdia amb Bruno Oro

Després de les festes nadalenques i amb l’inici de l’any, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Tortosa enceta la nova programació per al Teatre Auditori Felip Pedrell pels mesos de gener a juny. El regidor de Cultura, Ximo Martorell, n’ha presentat els principals trets, així com les novetats en els horaris i en l’apartat de les entrades i els abonaments. 

“Cal remarcar -ha dit Martorell- que en aquesta temporada introduïm canvis pel que fa als horaris de les funcions dels divendres, passant a tenir inici a partir d’ara a les 20.30 hores”. Ha explicat, així mateix, que aquesta ha estat una de les peticions que més reiteradament es rebien per part de les companyies teatrals: “hem fixat aquest horari tenint en compte tant al món de la restauració com del comerç de la ciutat, i donant marge de temps per arribar a les persones que venen de fora de Tortosa”. Aquest canvi horari ha permès incorporar un altre element nou, la posada en marxa d’activitats paral·leles relacionades amb les funcions, en aquest cas un seguit de fòrums en els quals -en espectacles determinats prèviament- es podrà interactuar amb membres dels equips tècnics i artístics de les diferents companyies. 

Entrant en el que és pròpiament la nova programació, el regidor de Cultura ha destacat, com a principal atractiu de la mateixa, dos propostes que arribaran a Tortosa des del Teatre Nacional de Catalunya. La primera, ‘La Rambla de les Floristes’ (31 de gener), de Josep Maria de Sagarra, un clàssic del teatre català que va interpretar en el seu moment i amb gran èxit Rosa Maria Sardà, i que ara arriba amb Rosa Boladeras com a protagonista principal. Martorell ha volgut destacar la presència, entre els intèrprets que conformen el repartiment de l’obra, d’un actor tortosí: “em fa especial il.lusió -ha dit- anunciar que tindrem a David Anguera dalt de l’escenari, un jove actor que, després d’anys de formació i treball, tornarà al Felip Pedrell per la porta gran”. 

L’altra obra amb muntatge del TNC que arribarà a Tortosa serà ‘Solitud’ (22 de maig), obra clau del Modernisme català amb les interpretacions de Pepo Blasco, Oriol Guinart, Pol López, Maria Ribera i Pau Vinyals, entre d’altres. ‘Solitud’, escrita el 1905 per Caterina Albert sota el pseudònim que la va fer cèlebre, Víctor Català, té la voluntat de rescatar de l’oblit algunes veus femenines fonamentals en l’herència cultural de Catalunya. 

El 17 d’abril arribarà ‘Federico García’, dirigida per Pep Tosar, apropament a la figura del poeta Federico García Lorca i que inclou poesia i testimoni, cant i ball flamenc, i imatge documental. Per altra banda, els amants de la comèdia podran veure dalt de l’escenari a dos figures molt conegudes del panorama teatral català, Bruno Oro -recordat especialment pel seu pas per ‘Polònia’, a TV3, i pel programa ‘Minoria Absoluta’, a RAC1- i l’actriu Clara Segura -que ja havia passat pel TAFP anteriorment amb la contundent ‘Incendis’- plegats a ‘Cobertura’ (20 de març), dirigida també per la mateixa Clara Segura i en la qual els dos intèrprets es posen en la pell de diferents personatges. 

I dins de la programació, en la qual també destaquen les obres ‘Barbes de balena’ (6 de març), espectacle fet per a dones i que parla de dones, i ‘La zanja’ (22 de febrer), argument que contraposa dos visions al voltant d’una explotació minera a l’Amèrica del Sud, tindrà lloc la celebració del desè aniversari de l’Escola municipal de Teatre de Tortosa, amb un total de 10 obres, que es van encetar aquestes passades festes amb la representació de ‘Els Pastorets’ de Moreira. Entre d’altres, veurem la posada en escena dels musicals ‘La família Addams’ i ‘El Rei Lleó’, i d’un recopilatori dels millors espectacles que ha fet l’escola, com ‘El violinista a la teulada’, ‘Mamma Mia’, ‘Grease” o ‘West Side Story’. 

Com és habitual, la programació del TAFP atorga una especial importància als menuts i menudes de casa, amb la posada en escena de diferents propostes que fusionen un gran atractiu visual amb la música i les històries pensades per la més jove franja d’edat. En aquest cas, s’oferiran cinc espectacles: ‘Adéu, Peter Pan’, que explora partint del conte de James Barrie la relació entre els infants i els seus avis; ‘Jojo’; ‘Kàtia’, ‘Ballant damunt la lluna’, i una interessant proposta que recull un fet real, quan el 1958 la població de pardals pràcticament va desaparèixer de la Xina, ‘La nena dels pardals’. 

La dansa també tindrà el seu espai, amb la representació de ‘Set of sets’ (29 de febrer), amb la companyia de Guy Nader i Maria Campos, i amb una nova edició del projecte ‘Tots dansen’, els dies 29 i 30 d’abril. I tot sense oblidar el circ, que arribarà al TAFP amb ‘Josafat’ (6 de juny), basat en la novel.la de Prudenci Bertrana. 

La programació es completarà amb la continuació de les projeccions del Cicle Gaudí, i amb sis projeccions de ‘El Documental del Mes’. 

Pel que fa a entrades i abonaments, ‘Regala Cultura’ és el nom de la campanya que s’ha engegat com a proposta de regal per a la propera festivitat de Reis. S’han establit tres paquets d’abonaments, amb diferents preus: les 8 obres centrals per 78 € (amb un estalvi del 40% sobre el preu que tindrien les entrades per separat); un segon paquet amb 4 obres (‘La Rambla de les Floristes’, ‘Barbes de balena’, ‘Federico García’ i ‘Solitud’ per 52,5 € (estalvi del 30%), i finalment, l’Abonament Jove, que permet veure ‘Set of sets’, ‘Cobertura’ i ‘Josafat’ amb un preu de 28 € (i un estalvi del 30%). 

Les entrades i abonaments ja es troben a la venda a partir d’avui, i es poden adquirir a través de la pàgina web del TAFP, www.teatreauditoritortosa.cat; els dimecres i dijous a la taquilla del Teatre Auditori (accés pel passeig de Ribera, 11) de 12.00 a 13.30 hores, i el mateix dia de l’espectacle, mitja hora abans del seu inici.

 

 
Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

18 + = 19

Últimes notícies