HomeOpinióFirmes setmanarilebre.catLa perversitat de la Sra. Roigé

La perversitat de la Sra. Roigé

Començo aquest article explicant que vol dir, segons el diccionari, perversitat, que no és altra cosa que “maldat per fer mal a algú de manera intencionada” just allò que pot definir l’actuació de la Sra. Roigé, que a hores d’ara i amb els pocs mesos del nou mandat que portem és evident que no accepta haver perdut el poder i està disposada a mentir i actuar de manera perversa. Ho vam veure ja en el dia de possessió, però com més passen els dies més perversa és la seua actuació, intentant generar un clima de crispació i toxicitat en la política municipal com mai havíem vist.

Hi ha molts exemples que evidencien aquesta maldat, però segurament el que més prompte va destacar va ser que ella mateixa i Junts per Tortosa tombessin l’autorització del préstec de 4 milions per a pagar la Clínica Terres de l’Ebre, proposta que setmanes abans ella mateixa havia signat. Una actitud perversa, i fruit de la rebequeria, per intentar fer mal a l’alcalde i al govern, però que en realitat ha perjudicat la Clínica, havent de pagar més de 70.000 euros en interessos en un moment en què els treballadors i treballadores de la mateixa s’estan deixant la pell per millorar resultats econòmics. Per sort, i més enllà de la perversitat de la Sra. Roigé, no se’n va sortir i hem pogut fraccionar el pagament en dues parts, garantint la continuïtat del centre sanitari.

Un altre exemple d’aquesta perversitat de la Sra. Roigé el trobem amb l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, l’altre centre sanitari de titularitat municipal, el qual hem heretat amb unes pèrdues previstes d’1,8 milions d’euros en data de juny del 2023 just abans del canvi d’alcaldia. Una dada oficial que surt d’un informe extern auditor que ha elaborat la mateixa empresa que contractava la Sra. Roigé des de fa anys i que ara, amb una perversitat mai vista, qüestiona com si el govern municipal s’inventés aquesta dada. En lloc d’ajudar i reconèixer que la situació econòmica del centre és delicada, Roigé i els seus difamen sobre aquest informe i intenten intoxicar l’opinió publica per no acceptar l’herència que en data de juny de 2023 ens hem trobat en aquest centre. Un centre on s’han fet unes obres, les del servei de patologia forense, sense que hi hagi els recursos econòmics necessaris atès que quan va arribar el nou govern es va trobar que ja s’havien utilitzat per pagar proveïdors i nòmines, la qual cosa obligarà que es faci un nou préstec per poder fer front als 324.000 euros que tenen de cost.

Però més enllà d’això la perversitat de Roigé no té límits quan en un populisme i demagògia propi de l’extrema dreta afirma que si ella governés no apujaria els impostos i taxes municipals. S’ha de ser molt pervers per dir això quan la nova Llei de Residus obliga els ajuntaments a repercutir en la ciutadania la totalitat del cost de la recollida de les escombraries, una qüestió que s’havia de fer en 3 anys i que com la Sra. Roigé no va aplicar abans de les eleccions, ara toca fer-la només entre el 2024 i 2025 sense poder aplicar una major progressivitat. Perversitat i mentida acompanyen la Sra. Roigé quan nega aquesta llei (només cal veure com Amposta amb un 35%, la Ràpita amb un 48%, Alcanar amb un 67%, han hagut d’augmentar també aquesta taxa, davant del 28% de Tortosa, afirmant que ella no les apujaria. Es saltaria la llei? Aniria ella a recollir les escombraries? En aquest sentit, també va ser perversa la seua afirmació que l’Ajuntament estàvem imputant costos indirectes del servei de recollida d’escombraries tot qüestionant els informes tècnics de l’Ajuntament, exactament els mateixos informes tècnics que durant 16 anys s’han fet mentre ella governava. Perversitat en tota regla per fer mal a l’alcalde, al govern, als tècnics, a partir de la difamació més barroera vista a la ciutat.

Però la perversitat de la Sra. Roigé no s’acaba aquí, n’hi ha per donar i vendre. Ho veiem quan parla de l’augment de l’IBI, obviant que ella i el seu govern el van pujar al màxim permès per la llei durant els anys 2012 i 2013, cosa que ara hem evitat des del govern, ja que encara estem lluny d’aquest màxim històric que ella mateixa va aplicar.

Pervers també és el seu discurs quan afirma, de manera generalitzada, que hem tret les bonificacions a les famílies nombroses, quan només s’ha tret la bonificació a les famílies nombroses en un nivell de renda de 6 vegades l’IRSC, és a dir, amb uns ingressos anuals de 51.630,90 euros. També se’n crearan de noves per a les comunitats de veïns que vulguin implantar plaques solars i que el seu govern mai va preveure.

Pervers també és el discurs que fa sobre Tortosasport i el Win, negant que hem passat d’un dèficit de 700.000 a 1, 2 milions d’euros en només cinc anys. Això vol dir que més enllà de les quotes que paguen els usuaris, el cost de les instal·lacions municipals esportives ha augmentat d’una manera important, i per això, sense anar més lluny l’Ajuntament ha hagut d’injectar fa només una setmana més de 400.000 euros per fer-lo viable fins a finals d’any. Tot això en un centre, on les plaques solars – les poques que hi ha en equipaments municipals- i que ens haguessin ajudat a baixar el cost de la llum estan trencades des de 2019 sense que la Sra. Roigé fes res com tampoc va fer res per exigir a l’empresa que va construir el centre que arrangés tots els desperfectes.

Vaig acabant per demostrar com la perversitat continua quan es vol negar que enguany la Sra. Roigé i Junts per Tortosa han utilitzat més de 3 milions de romanent de l’any anterior per pagar el sou dels treballadors, el cost de la llum i molta altra despesa corrent del dia a dia, havent deixat només alliberats 35.000 euros al nou govern. De tots aquests milions, l’any que ve no se’n podrà disposar cap, ja que s’aplicaran les regles fiscals contingudes a la llei orgànica d’estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera (LOESPF), regles que l’Estat ha suspès els 2020, 2021, 2022 i 2023. Per tant, no hi haurà possibilitat de disposar d’aquests recursos que òbviament fan falta simplement per poder pagar l’augment del cost del personal, de l’energia, dels serveis bàsics disparats també per la inflació, i a més a més, en un context on passarem de pagar 275.000 euros d’interessos als bancs en el darrer pressupost aprovat a més d’1 milió l’any que ve.

Qüestions que la Sra. Roigé obvia com si aquesta quantitat de milions i de despesa corrent no existís i el malvat tripartit ara augmenta les taxes per voluntat pròpia, perquè en 100 dies de govern som uns mal gestors quan dia rere dia el que ens trobem són empastres i més empastres d’una política feta de cara la galeria però que amagava tot aquest desgavell.

En definitiva, la perversitat s’ha convertit en la manera de fer política de la Sra. Roigé i Junts per Tortosa, que lluny de fer una oposició constructiva, a hores d’ara, des de fa 4 mesos, únicament es dediquen a intoxicar, menysprear, criticar i mentir sistemàticament sense fer cap aportació en positiu, qüestionant als tècnics, als informes, a les auditories i a tot allò que evidencia que l’herència que ens han deixat és un autèntic desgavell econòmic que van amagar fins a les eleccions i que ara, quan són a l’oposició, no volen admetre.

Perversitat en estat pur, “maldat per a fer mal a algú de manera intencionada”, com diu el diccionari, maldat en contra de Tortosa, com una llosa immensa, que no deixarem passar i que combatrem en tota la força.

Sonia Rúperez
Sonia Rúperez
tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Tortosa i secretària de Políticia Municipal de Movem Tortosa
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

69 + = 76

Últimes notícies