HomeAgriculturaLa pesca comercial de les anguiles s’aturarà durant sis mesos l’any

La pesca comercial de les anguiles s’aturarà durant sis mesos l’any

Els estats de la Unió Europea han arribat aquest dimarts a un acord sobre les quotes de pesca per al 2023. Després d’unes negociacions que s’han allargat dos dies, els 27 han aconseguit moderar la reducció dels dies de pesca que havia proposat la Comissió Europea, passant d’una restricció addicional de tres setmanes a poc més d’una setmana. Per altra banda, Espanya ha aconseguit incrementar les captures permeses en espècies com el llenguado, el lluç o la llagosta, les quals tenen una gran rellevància per a les flotes de l’Atlàntic. El ministre d’Agricultura i Pesca, Luis Planas, ha valorat el resultat de la reunió de forma “positiva” i ha qualificat “d’històriques” algunes de les fites assolides.

En el cas espanyol, l’acord assolit aquest dimarts permetrà incrementar en un 33% les captures de bruixa, en un 12% les de rap, en un 20% les de llenguado i en un 19% les de llagosta a la zona del golf de Biscaia.

La pesca comercial de les anguiles s’aturarà durant sis mesos l’any i es prohibirà la pesca recreativa, tal com havia proposat la Comissió amb l’objectiu de protegir l’espècie i restaurar la població. No obstant això, l’acord final deixa oberta la possibilitat que aquests sis mesos es puguin repartir en dos períodes de tres mesos, ja que l’executiu espanyol considerava que una aturada de sis mesos consecutius es traduiria en un tancament definitiu de l’activitat pesquera.

Alhora, es manté el nombre de captures permeses de llenguado al mar Cantàbric i a la resta de l’Atlàntic espanyol, així com la quota que fa referència a la palaia anglesa, mentre que pel besuc roig i la rajada ondulada s’exigeixen unes reduccions de les captures de tan sols el 4% i el 10%.

Pel que fa al cas concret de les Illes Balears, el comunicat emès pel Consell informa que s’ha acordat reduir en un 5% les captures referents a les poblacions de gambes blaves i vermelles.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

2 + 8 =

Últimes notícies