HomeSocietatLa plaça de davant del Casal Cívic serà la plaça de les...

La plaça de davant del Casal Cívic serà la plaça de les Llevadores d’Amposta

Amposta tindrà la plaça de les Llevadores d’Amposta. Serà el nou espai configurat davant del Casal Cívic Ruiz Salgado. Així ho va aprovar per unanimitat el ple del mes de febrer, celebrat dilluns 28, donant llum verd a la proposta de la Comissió del Nomenclàtor a petició de l’Associació de Jubilats i Pensionistes d’Amposta, entitat que va proposar dedicar aquesta plaça a les “madrines“, com es coneixien popularment les llevadores, “dones que estaven de guàrdia les 24 hores del dia, 365 dies de l’any que es desplaçaven a qualsevol lloc per assistir els parts i altres complicacions de les dones embarassades“.

En el marc del plenari de febrer, també es va aprovar, amb els vots a favor d’ERC i la regidora no adscrita i l’abstenció de la resta de grups de l’oposició, la modificació de pressupost de prop de 800.000 euros què possibilitarà, entre altres coses, la millora de l’entorn de l’espai firal 1 d’Octubre (50.000 euros), la millora de les zones verdes de la ciutat (50.000 euros) o la renovació dels serveis bàsics a set carrers del Grau (550.000 euros). També es podrà instal·lar una cal·listènia al parc dels Xiribecs (50.000 euros), donant resposta així a una demanda apareguda sempre en els processos dels pressupostos participatius des del 2018 i una acció inclosa també dins el Pla Local de Joventut.

Quant a les propostes dels grups municipals, l’ordre del dia només n’hi havia una. Era del grup municipal PSC-CP amb motiu del dia 8 de març, dia internacional dels drets de les dones, aprovada per unanimitat. D’urgència també es va aprovar la declaració de la Xarxa d’Alcaldes i Alcaldesses per la Pau de Catalunya amb motiu del primer aniversari de la invasió de Rússia a Ucraïna.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 50 = 58

Últimes notícies