HomeSocietatLa plataforma #Monsortirem acaba la seua missió repartint 7.000 euros en ajuts...

La plataforma #Monsortirem acaba la seua missió repartint 7.000 euros en ajuts als afectats pels aiguats de l’1 de setembre

El 29 d’agost, la plataforma #Monsortirem va fer efectiva la resolució de la convocatòria per a la concessió d’ajuts a famílies del municipi amb la finalitat d’esmenar els efectes produïts pels aiguats de l’1 de setembre de 2021 a Alcanar, les Cases i Alcanar Platja.

L’objecte de les ajudes era finançar les despeses produïdes entre el 2 de setembre de 2021 i el 31 d’agost de 2022 per l’adquisició de mobiliari o electrodomèstics, per la neteja dels espais i per les actuacions de recondicionament. S’hi van presentar 27 sol·licituds i es van concedir ajuts per valors de 50 a 400 euros, seguint les bases que regien la convocatòria.

La convocatòria disposava d’un pressupost per als ajuts de 7.900 euros i, a hores d’ara, els pagaments als sol·licitants ja s’han fet efectius. La resta del pressupost de la convocatòria, d’un total de 10.000 euros, es repartirà entre les entitats esportives del municipi afectades per les conseqüències dels aiguats i Càritas. Per tant, l’import que s’espera poder repartir entre aquestes entitats ascendirà a més de 2.000 euros.

Amb aquesta resolució, #Monsortirem acaba les accions previstes per a ajudar els afectats pels aiguats de l’1 de setembre de 2021. “Des de #Monsortirem pensem que s’ha assolit l’objectiu d’estar al costat dels afectats, ja que en un primer moment es van atendre aquelles famílies més vulnerables amb la donació de mobiliari i electrodomèstics i, finalment, s’han obert aquests ajuts a la resta de persones afectades”, explica Marc Chavalera, membre de l’entitat.

Per la seua banda, l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig, celebra que “les famílies hagen recuperat, de mica en mica, la normalitat. Un agraïment immens a la plataforma #Monsortirem per promoure la solidaritat i la canalització d’ajudes. Esperem que mai més s’haja d’activar de nou la plataforma a conseqüència d’una catàstrofe“.

El recorregut de la plataforma #Monsortirem

La plataforma ciutadana #Monsortirem, formada per membres de la societat civil d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, va nàixer el mes de setembre de 2021 amb l’objectiu de canalitzar la solidaritat en forma de recursos per a la reconstrucció del municipi després dels aiguats de l’1 de setembre.

La primera acció de la plataforma #Monsortirem d’Alcanar, les Cases i Alcanar Platja, amb el suport de Càritas, l’Ajuntament d’Alcanar i l’empresa Kave Home, va ser ajudar les famílies del municipi més afectades pels aiguats que no tenien assegurança ni recursos per a reposar tots els béns de casa que havien perdut.

Els membres de la plataforma van fer un treball de camp després dels aiguats per a localitzar i citar aquestes famílies. “Després de la reunió inicial amb les famílies, al mes de novembre de 2021, es va fer l’entrega d’aquest paquet de mobles bàsics format per llit de matrimoni, sofà, taula amb cadires, mobles per a la televisió i tauletes de nit“, detalla Meritxell Ulldemolins, regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Alcanar.

#Monsortirem també va llançar una campanya per a recaptar fons per a la causa, amb esdeveniments esportius, marxandatge i el gran concert solidari, així com donacions directes i els corresponents convenis amb la Fundació La Caixa i l’Ajuntament d’Alcanar. Paral·lelament, al mes de juny la junta directiva de la plataforma va aprovar les bases dels ajuts de 2022 i, posteriorment, en va obrir la convocatòria. Acabat tot el procés, les samarretes de marxandatge restants es van fer arribar a un poblat de São Tomé a través de la solidaritat internacional.

“No volem donar per tancada aquesta etapa sense expressar el nostre agraïment a tots els col·lectius, entitats i persones que han ajudat la plataforma, així com a l’Ajuntament d’Alcanar”, afegeix Rosa Raga, portaveu de la plataforma.

Tot i haver finalitzat les accions emmarcades en els propòsits de la plataforma, “sempre estarem al servei dels afectats. Per tant, mentre hi quede una família que necessite ajuda, sempre podrà comptar amb la gent de #Monsortirem”, conclou.

El recorregut fet per la plataforma #Monsortirem durant un any i alguns mesos li ha permès de recollir el bronze als premis La Bona Gent de Tarragona 2021, que el Diari de Tarragona atorga anualment a les iniciatives solidàries més destacades de la província.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 4 = 8

Últimes notícies