HomeSocietatLa plataforma per un Nou Hospital a l’Ebre articula un equip tècnic...

La plataforma per un Nou Hospital a l’Ebre articula un equip tècnic per a fer pressió

La Plataforma per un Nou Hospital a les Terres de l’Ebre va celebrar que Tortosa haja fixat una partida pressupostària per als terrenys on s’ubicaria el nou hospital, però també ha alertat que no dixarà d’exigir concrecions en el camí, no només a l’Ajuntament sinó, sobretot, a la Generalitat.

Paral·lelament a la campanya de recollida de signatures, que el grup cívic entregarà al setembre als grups parlamentaris perquè puguen quantificar el grau de mobilització de la societat ebrenca, la plataforma ha articulat un altre instrument de pressió amb la creació recent d’una comissió de seguiment pel nou hospital, amb una vintena d’especialistes en els diferents àmbits en què ha d’avançar la tramitació dels projectes, amb l’objectiu de guiar els actors polítics i escurçar terminis. La plataforma també insistix que el projecte ha d’arrancar ja, sense esperar al 2025, que és quan estaria enllestida l’ampliació del Verge de la Cinta.

En relació amb la composició de la comissió, es tracta de “persones amb coneixements, que saben de què parlen i que ens diran per on hem d’anar en el seu àmbit”, s’hi va referir el portaveu Sisco Lahosa, que va reivindicar la independència política de la plataforma i va situar la necessitat d’un nou hospital al marge dels sentiments o els greuges comparatius. “Tècnicament i professionalment, la necessitat és demostrable”, va afirmar.

Dins del nou equip tècnic, que es va presentar al Col·legi de Periodistes, hi ha l’advocada senienca Isa Castells, que els ha suggerit personar-se en tots els procediments administratius sobre els terrenys de l’hospital que ha engegat l’Ajuntament; l’extècnic de la Regió Sanitària Josep Fabà, que va participar en la redacció del Pla funcional de l’hospital en el projecte frustrat del 2006; l’epidemiòloga i especialista en salut pública Cinta Daufí; la metgessa i representant del Col·legi de Metges Irene Bou; el cap d’Urgències del Verge de la Cinta, Manuel Martínez, la docent Cinta Galiana o l’arquitecte i exalcalde d’Amposta Josep Maria Simó.

La plataforma va voler destacar el compromís de gent de fora de Tortosa amb l’hospital com a projecte de territori. Daufí i Martínez van alertar de l’envelliment de la població a l’Ebre, amb moltes pluripatologies, i de la necessitat d’equipaments adequats i bons especialistes que se’n deriva, quan en l’actualitat es fa difícil atraure professionals.

Simó va reclamar que el futur hospital, encara que s’aixeque a Tortosa, siga accessible, a diferència de l’actual, per als pacients d’altres municipis. També es van reclamar els estudis de medicina per al campus ebrenc de la URV.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

+ 48 = 53

Últimes notícies