HomeSocietatLa Policia Local investiga l’origen d’una altra tongada de focs pels voltants...

La Policia Local investiga l’origen d’una altra tongada de focs pels voltants de Tortosa

La Policia de Tortosa investiga si els darrers incendis que hi ha hagut al municipi han estat provocats, segons ha explicat l’alcaldessa, Meritxell Roigé. Dilluns, passades les vuit del vespre, els Bombers donaven per extingit l’últim de cinc focs en 48 hores, concretament el que havia cremat a la zona de la Vall d’en Rubí, a Sant Josep de la Muntanya. La simultaneïtat de focs havien complicat els treballs d’extinció, però finalment es van poder apagar les flames, que cremaven des de les quatre de la tarda. El primer incendi es va iniciar la matinada de dissabte a diumenge al camí dels Canalets, a Jesús. La sèrie de focs va continuar diumenge a la zona de les Esplanetes, a Sant Josep de la Muntanya, i dilluns es va registrar un incendi en un canyar de Ferreries Nord, a tocar del riu, i un altre al Pla d’Abària al barri de Sant Llàtzer, a tocar de la zona del cementeri i que va provocar una columna de fum ben visible des de molts punts de la ciutat. Este va ser el de més impacte, ja que va provocar la crema d’un vehicle, una pèrgola i un mur d’arbrat de separació entre dos immobles, per la qual cosa es van haver d’evacuar durant unes hores quatre habitatges. Els Mossos d’Esquadra estan investigant sobretot l’origen d’este incendi.
L’últim de ser extingit, el de la Vall d’en Rubí, és l’únic que sembla que podria haver estat ocasionat per una crema agrícola mal apagada. Dels altres quatre successos, se’n desconeix el desencadenant, i això ha portat la Policia Local a sospitar que els focs podrien ser provocats. Per això l’alcaldessa Roigé ha demanat a la ciutadania la màxima col·laboració amb la Policia per a resoldre quina ha estat la causa dels focs.

El cas és que no és la primera vegada que una tongada de focs neguiteja els veïns de Tortosa. Sense anar més lluny, el mes de febrer passat la Policia Local ja va detenir un home com a presumpte responsable de l’inici de dos incendis en zona forestal la nit del diumenge 5 de febre. El jutge va decretar-ne la llibertat provisional amb càrrecs i sense fiança. Una trucada a la Policia Local havia alertat de la presència d’un home ajupit al lloc on van començar les flames d’un dels dos incendis, i va donar la descripció del vehicle i dades de la matrícula. Els agents, a més a més d’avisar els Bombers, van establir un patrullatge pels camins de l’entorn i van localitzar el vehicle descrit i van detenir-ne l’ocupant, de 36 anys, a qui van trobar material que podria haver estat utilitzat en l’inici del foc.

L’home va ser detingut per un suposat delicte d’incendi en massa forestal, amb l’agreujant de tractar-se d’una zona propera a llocs habitats. Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació i es va obrir una línia en paral·lel per a determinar la possible vinculació de l’home detingut amb fets similars que van tindre lloc a zones boscoses de Tortosa en anys anteriors. No ha transcendit si la investigació ha donat algun fruit en el sentit que es va plantejar. El gener del 2017, els cossos d’extinció van haver de fer front a diversos focus d’incendi simultanis i presumiblement provocats, al Coll de Rajolers. Un any després i, per tant, també fora de temporada d’incendis, un altre foc va cremar a la zona de les Barraques de Campredó, al terme municipal de Tortosa.

Fonts policials i municipals coincidixen a constatar que és complicat que les investigacions a posteriori fructifiquen, perquè les sospites no són suficients per a imputar algú. El més resolutiu és enxampar el piròman gairebé amb les mans a la pasta, com va ser el cas ara fa dos mesos. “Veurem què passa el dia que torne a fer vent de dalt”, dixa obert una font policial.

O.M.J
O.M.J
Periodista
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

4 + 3 =

Últimes notícies