HomeComunicacióLa Premsa Comarcal assoleix els 721.000 lectors diaris

La Premsa Comarcal assoleix els 721.000 lectors diaris

Aquesta última setmana es va presentar en roda de premsa, a l’Espai Línia de Barcelona, les dades del darrer Estudi d’Audiència de la Premsa Comarcal, un treball elaborat per Infortecnica, empresa especialitzada en estudis de mitjans locals, comarcals i regionals.

A la roda de premsa van participar el president de l’ACPC, Francesc Fàbregas; així com els vicepresidents Ferran Perdrix i Francesc Florensa; i la vocal de la junta, Estel Huguet.

Ferran Perdrix va ser l’encarregat de detallar les dades. Tal com va explicar, “el més rellevant de l’estudi té a veure amb la premsa impresa en paper, la qual, mentre que als mitjans generalistes acusa una davallada d’audiència continuada des de fa anys, es contraposa amb el lleuger augment que experimenten les capçaleres de Premsa Comarcal. Aquests bons resultats es tradueixen en un increment superior al quatre per cent respecte a l’any anterior”.

Pel que fa a les xifres concretes, si parlem de les publicacions impreses en paper, el conjunt de publicacions periòdiques de Premsa Comarcal arriben als 279.307 lectors en 24 hores, el que significa el 28,8% del share en l’àrea de major audiència, i el 13,3% al conjunt de Catalunya. Mentre que en Digital, el global de les publicacions, obté una dada de 441.716 usuaris únics per dia. Així doncs, es pot dir que, en total, l’audiència mitjana diària dels mitjans de Premsa Comarcal, sumant paper i digital, va ser de 721.023 lectors.

Finalment, Ferran Perdrix va voler fer incís en el fet que “les dades demostren que la Premsa Comarcal té una alta capil·laritat, som molt rellevants als nostres territoris i tenim molta influència a la Catalunya allunyada de l’àrea metropolitana. Si es vol arribar a aquests territoris cal comptar amb nosaltres”, va reblar.

L’estudi s’ha basat en 35.000 trucades telefòniques realitzades entre els mesos d’octubre i desembre de 2023 a una població major de quinze anys a totes les comarques de Catalunya controlant les quotes de sexe i edat. També s’han analitzat publicacions de periodicitat diària, bisetmanal, setmanal, quinzenal i mensual, tant en format paper com digital. L’error de mostreig real és del +/- 1,69%.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

Últimes notícies