HomeGastronomiaLa primera edició Olifest DOP Terra Alta reivindica el paper de l'oli...

La primera edició Olifest DOP Terra Alta reivindica el paper de l’oli a la cuina i a la salut

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida Oli Terra Alta ha celebrat este dimecres, la 1a edició de l’Olifest DOP Terra Alta, una trobada entre productors, comunicadors, xefs i científics per a donar a conèixer, apropar i enaltir la versatilitat de les qualitats d’este ingredient de cuina. Un acte que, sobretot, ha reivindicat el paper de l’oli de qualitat, com el de la DOP Oli Terra Alta, a la cuina, i a la nostra salut.

Prop d’un centenar de persones han assistit a la cita, celebrada a l’Antiga Fàbrica DAMM, una trobada convertida en una festa de l’oli elaborat a la comarca de la Terra Alta.

Cuina en directe

La cuina en directe ha estat la gran protagonista de l’acte. Dos showcookings han demostrat sobre l’escenari les virtuts i polivalència a la cuina dels olis d’oliva verge extra de la DOP. Els encarregats de demostrar-ho han estat els xefs Rafel Múria i Ada Parellada.

El xef Rafel Múria ha sorprès els assistents amb tres plats amb l’OOVE de la DOP Oli Terra Alta com a protagonista: un espàrrec blanc confitat amb anguila fumada, wasabi i oli d’oliva; un plat de bacallà amb salsa de tomàquet, salsa de carn tallada i OOVE DOP Oli Terra Alta; i unes postres de pa de pol·len, amb xocolata, sal i oli.

Per la seua banda, la xef Ada Parellada ha elaborat “un berenar”, a base de coca de pa d’oli amb xocolata i plàtan en dos versions.

L’oli a debat

Durant la taula rodona el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, ha parlat de l’oli d’oliva i salut; mentre que la periodista i comunicadora Carme Gasull ha obert el debat sobre la comunicació, els prescriptors i la premsa de l’oli, concloent que “la millor comunicació és el boca-orella”.

Toni Massanés ha recordat que l’OOVE és com “un contenidor de significats, d’estímuls sensorials, de compostos bioquímics i d’emocions i valors”. Per això, es qüestiona per què no li donem el valor que té este producte.

Finalment, Jordi Rius, membre del Panel de Tast Oficial d’Olis Verges de Catalunya ha explicat com funciona un Panel de Tast i quina és la seua funció per a determinar si un oli és o no un verge extra.

Redaccio
Redaccio
Periodistes
ARTICLES RELACIONATS

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu aquí el vostre nom

37 + = 45

Últimes notícies